Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hankook test met oude Williams Formule 1-banden voor 2020'

Het Koreaanse bandenmerk Hankook dingt mee naar de exclusieve rechten om vanaf 2020 de banden te leveren aan de Formule 1. Men laat echter niets aan het toeval over en test al volop met het mogelijk nieuwe Formule 1-rubber.

Hankook heeft in technisch opzicht al groen licht gekregen van de FIA door hun inschrijving te accepteren. In theorie zijn de Koreanen in staat om banden te leveren aan de Formule 1. Of de keuze van de FIA uiteindelijk zal vallen op Hankook of het al bekende Pirelli zal in grote lijnen afhangen van de offertes die beide partijen aan het bestuursorgaan zullen presenteren. Hankook wacht een dergelijk besluit echter niet af en test al met banden volgens Formule 1-specificaties. Het Duitse Auto, Motor uns Sport weet te melden dat ze daarvoor een Williams uit 2011 voorzien van Cosworth-motor hebben gekocht, evenals een Formule 2-auto die ze hebben aangepast om er de brede Formule 1-banden van nu onder te kunnen leggen.

Naar verluidt neemt een voormalig Formule E-coureur de testritten voor Hankook voor zijn rekening. Mocht Hankook daadwerkelijk worden aangewezen als nieuwe bandenleverancier zal het snel de overjarige Williams in willen ruilen voor een meer recente Formule 1-bolide om het koppel van de huidige generaties beter te kunnen simuleren.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden