© Hankook

Nieuwsoverzicht

'Hankook test met oude Williams Formule 1-banden voor 2020'

01 okt. 2018 10:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Het Koreaanse bandenmerk Hankook dingt mee naar de exclusieve rechten om vanaf 2020 de banden te leveren aan de Formule 1. Men laat echter niets aan het toeval over en test al volop met het mogelijk nieuwe Formule 1-rubber.

Hankook heeft in technisch opzicht al groen licht gekregen van de FIA door hun inschrijving te accepteren. In theorie zijn de Koreanen in staat om banden te leveren aan de Formule 1. Of de keuze van de FIA uiteindelijk zal vallen op Hankook of het al bekende Pirelli zal in grote lijnen afhangen van de offertes die beide partijen aan het bestuursorgaan zullen presenteren.

Hankook wacht een dergelijk besluit echter niet af en test al met banden volgens Formule 1-specificaties. Het Duitse Auto, Motor uns Sport weet te melden dat ze daarvoor een Williams uit 2011 voorzien van Cosworth-motor hebben gekocht, evenals een Formule 2-auto die ze hebben aangepast om er de brede Formule 1-banden van nu onder te kunnen leggen.

Naar verluidt neemt een voormalig Formule E-coureur de testritten voor Hankook voor zijn rekening. Mocht Hankook daadwerkelijk worden aangewezen als nieuwe bandenleverancier zal het snel de overjarige Williams in willen ruilen voor een meer recente Formule 1-bolide om het koppel van de huidige generaties beter te kunnen simuleren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen