Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Haperende Norris door het oog van de naald na chaos: "Maar dat is wel jammer"

Lando Norris was de snelste coureur in een chaotische sprintkwalificatie voor de Grand Prix van China. De Brit reageert verheugd.

Norris sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sprintkwalificatie voor de Grand Prix van China werd één grote tombola. In de beslissende sessie begon het namelijk te regenen en was de grip ver te zoeken. Lando Norris reed in extremis de snelste tijd, raakte hem weer kwijt door track limits én kreeg hem weer terug. De Brit mag zo vanaf de eerste plaats aan de sprintrace gaan beginnen. Norris is ontzettend blij.

"Ik ben extreem blij en wil het team bedanken", vertelt Norris. "Het was tricky. Je bent altijd nerveus wanneer je aan zo'n sessie begint, zeker als het een kwalificatie is waarvan je bijna weet dat het gaat regenen. Ik was ook blij toen het droog was, want we hebben al het gehele weekend de snelheid te pakken. Ik was wel nerveus en je moet veel riskeren in deze omstandigheden. Je moet pushen en de bandentemperatuur opbouwen, maar ik was uiteindelijk snel."

Toch ging niet alles van een leien dakje. "Ik bleef maar haperen en moest inhouden. Mijn eerste twee ronden waren niet goed, maar gelukkig was de laatste goed genoeg voor poleposition. Ik ben blij, het is alleen jammer dat het niet om een echte kwalificatie gaat."

Norris had geen andere keuze: hij moest er vol voor gaan in de laatste run. "De eerste twee ronden heb ik afgebroken, dus ik wist dat het om de derde zou gaan. Het werd alleen natter en natter, dus de omstandigheden waren veel slechter. Ik maakte een paar foutjes en begon te aquaplanen. Maar het is leuk."

Wat verwacht Norris van de sprintrace? "Ik heb geen idee. We hebben hard gewerkt en constante ronden gereden om dingen te begrijpen, maar het hangt af van het weer. Er is kans op regen, dus wanneer we in deze omstandigheden rijden, maken we kans. Een race is echter anders dan een kwalificatie, dus ik ben er zeker van dat de rest gaat inlopen. De snelheid is wel goed. Dit was een verrassing, maar zoals gezegd heeft het team het goed gedaan."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco