Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: 'Het was een frustrerende dag'

De Formule 1 coureurs verveelden zich stierlijk tijdens de derde testdag. Werd er in de ochtend nog even gelachen om een gebouwde sneeuwpop, in de middag was de irritatie zichtbaar.

Brendon Hartley kende een saaie dag in Barcelona. De Toro Rosso-coureur kwam nauwelijks op de baan en noteerde geen tijd. " Met het nieuwe asfalt in combinatie met deze koude weersomstandigheden was het onmogelijk om enige temperatuur in de banden te krijgen." "We hebben nog enkele dingen kunnen testen ter voorbereiding op de eerste race. Er waren ook wat procedures die we nu konden doorlopen zoals het simuleren van een race start, het wisselen van een stuurwiel en het analyseren van data."

Erg vrolijk stemde het Hartley niet, want hij zag een waardevolle testdag aan zijn neus voorbij gaan. "Het was redelijk vervelend dat we niet op een droge baan konden rijden. Ik ben er wel van overtuigd dat we dat tijdens de volgende test goed kunnen maken. De auto liet zich deze week goed besturen en onze betrouwbaarheid is uitstekend geweest. Al met al een goed beging van onze wintertest."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs