Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: 'Banden managen belangrijkste voor iedereen'

Brendon Hartley en Pierre Gasly hebben een productieve dag gehad. In totaal reed Toro Rosso 121 ronden op de vrijdag en is de renstal klaar voor het Formule 1-seizoen.

Brendon Hartley reed met 1.25.925 de snelste tijd van het team. Deze tijd was goed voor een 16e plaats in de tweede vrije training. Hartley geeft aan in de eerste vrije training te lang stil te hebben gestaan: "We hebben daar wat tijd gemist, maar een goede tweede sessie compenseert dat." De Nieuw-Zeelander denkt dat het managen van de banden het belangrijkste gaat zijn dit weekend. "Dat wordt een grote uitdaging voor alle teams. Wij hebben goede data verzameld voor zowel de lange als korte run. Het lijkt erop dat we in de race zijn voor plek vier bij de teams, maar we moeten nog veel verbeteren voor de kwalificatie van morgen."

Pierre Gasly werd in de eerste vrije training 11e en de tweede besloot hij als 17e. Hij geeft aan blij te zijn om weer in de auto te zitten. "Het voelt goed om het seizoen te beginnen." De Fransman had een productieve sessie en kon diverse zaken testen aan zijn STR13: "We hebben veel dingen kunnen testen voor zowel de kwalificatie als de race. We weten echter nog niet wat het weer morgen en overmorgen doet, al ziet het er naar uit dat het kan gaan regenen." "Het blijft even afwachten waar we precies staan. We hebben in ieder geval veel getest en moeten alle data goed analyseren. Morgen wordt heel spannend, dus we moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we de juiste keuzes maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi