© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hartley bevestigt na megaklapper: 'Ik ben helemaal in orde'

07 jul. 2018 19:55 Jan van der Burgt 0 reacties
Brendon Hartley is fit en klaar voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nieuw-Zeelander crashte zwaar in de derde vrije training, maar dat heeft dus geen gevolgen voor deelname aan de race.

Toro Rosso-coureur mag starten op Silverstone

Het was in de derde vrije training de voorwielophanging die het aan het eind van Wellington Straight begaf, waardoor Brendon Hartley hard in aanraking kwam met de bandenstapels. Hoewel zijn Toro Rosso flink beschadigd raakte, liep hij zelf zonder kleerscheuren weg:

"Ik ben helemaal in orde", zo bevestigt de Nieuw-Zeelander in gesprek met Sky Sports F1. "De auto was dat overigens bepaald niet, maar het toont maar weer eens aan hoe veilig de Formule 1-auto's anno 2018 zijn."

"Natuurlijk was het zeer teleurstellend dat ik de kwalificatie moest missen, aangezien de auto tot aan die derde vrije training goed aanvoelde. Ik ben er echter van overtuigd dat het team de auto in orde weet te krijgen voor morgen."

Hartley is na zijn crash door de medici fit genoeg bevonden om te mogen racen op zondag. De FIA heeft op basis van zijn tempo op de vrijdag bovendien bepaald dat hij gewoon mag starten, ook al mistte hij de kwalificatie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen