Hartley bijna ontslagen door Toro Rosso

14 jun. 2018 09:20 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1-avontuur van Brendon Hartley is alles behalve een succesverhaal. De Nieuw-Zeelander is te langzaam en maakt teveel fouten. Geruchten omtrent een mogelijke vervanging blijven dan ook bestaan.

Positie Hartley lijkt nu veilig

Hartley haalde dit seizoen met geluk een schamel puntje tijdens de knotsgekken GP van Baku, maar verder is seizoen seizoen kleurloos. De meest memorabele momenten zijn helaas de negatieve, zoals een flinke crash in Barcelona of de bijna crash met teamgenoot Gasly in Baku.

De druk ligt dan ook vol op de schouders van de Toro Rosso-coureur en Helmut Marko van Red Bull laat weten dat hij dicht bij zijn ontslag was.

"Als zijn vormpeil niet zou verbeteren dan waren we wel gedwongen om naar een alternatief te zoeken. Dat is nu niet het geval, want Brendon is nu concurrerend", laat Marko aan Motorsport-Magazin.com weten.

Grote vraag is en blijft hoeveel geduld Toro Rosso en Red Bull met Hartley hebben. Er zijn nog vijf races tot de zomerstop waarin de coureur zichzelf moet bewijzen, lukt dat niet dan is de kans nog altijd groot dat we Hartley na de zomerstop niet in de Toro Rosso terug zien.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen