© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hartley: "Doe graag een boekje open over mijn vertrek bij Toro Rosso"

06 dec. 2018 12:45 Jan van der Burgt 2 reacties
Na één volledig seizoen bij Toro Rosso moest Brendon Hartley alweer het veld ruimen bij de Italiaanse formatie ten faveure van Daniil Kvyat en Alexander Albon. Hartley is allerminst gelukkig met de situatie en hangt graag wat vuile was buiten.

Brendon Hartley kwam eind vorig seizoen als kersvers WEC-kampioen en Le Mans-winnaar in dienst van Toro Rosso Hij mocht aanblijven voor 2018, maar daarin wist hij niet voldoende te laten zien om zijn stoeltje te behouden voor 2019.

Dat is althans de lezing die uit de daden van Toro Rosso spreekt, Hartley zelf houdt er in gesprek met Newstalk ZB een andere lezing op na: "Na zeven jaar niet in een formulewagen te hebben gezeten, denk ik dat ik het helemaal niet slecht heb gedaan. Ik verlaat de Formule 1 dan ook met opgeheven hoofd."

De Nieuw-Zeelander laat doorschemeren niet gelukkig te zijn met hoe bepaalde zaken bij Toro Rosso zijn gegaan: "Ik zou het heerlijk vinden om op een dag het hele verhaal naar buiten te brengen, maar ik bang dat ik niet alles kán vertellen."

De toekomst van Hartley in de Formule 1 was nooit gegarandeerd, zo weet Hartley ook dondersgoed: "Al na drie races werd er gesproken over mijn nabije toekomst, maar ik ben blij met hoe ik daar mee om ben gegaan. Ik had er aan onderdoor kunnen gaan, maar dat is niet gebeurd. Ik ben me daarentegen blijven ontwikkelingen en blijven verbeteren. Ik denk dat ik het het afgelopen jaar gewoon goed heb gedaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen