Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: "Doe graag een boekje open over mijn vertrek bij Toro Rosso"

Na één volledig seizoen bij Toro Rosso moest Brendon Hartley alweer het veld ruimen bij de Italiaanse formatie ten faveure van Daniil Kvyat en Alexander Albon. Hartley is allerminst gelukkig met de situatie en hangt graag wat vuile was buiten.

Brendon Hartley kwam eind vorig seizoen als kersvers WEC-kampioen en Le Mans-winnaar in dienst van Toro Rosso Hij mocht aanblijven voor 2018, maar daarin wist hij niet voldoende te laten zien om zijn stoeltje te behouden voor 2019. Dat is althans de lezing die uit de daden van Toro Rosso spreekt, Hartley zelf houdt er in gesprek met Newstalk ZB een andere lezing op na: "Na zeven jaar niet in een formulewagen te hebben gezeten, denk ik dat ik het helemaal niet slecht heb gedaan. Ik verlaat de Formule 1 dan ook met opgeheven hoofd."

De Nieuw-Zeelander laat doorschemeren niet gelukkig te zijn met hoe bepaalde zaken bij Toro Rosso zijn gegaan: "Ik zou het heerlijk vinden om op een dag het hele verhaal naar buiten te brengen, maar ik bang dat ik niet alles kán vertellen." De toekomst van Hartley in de Formule 1 was nooit gegarandeerd, zo weet Hartley ook dondersgoed: "Al na drie races werd er gesproken over mijn nabije toekomst, maar ik ben blij met hoe ik daar mee om ben gegaan. Ik had er aan onderdoor kunnen gaan, maar dat is niet gebeurd. Ik ben me daarentegen blijven ontwikkelingen en blijven verbeteren. Ik denk dat ik het het afgelopen jaar gewoon goed heb gedaan."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden