Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hartley: "Doe graag een boekje open over mijn vertrek bij Toro Rosso"

Na één volledig seizoen bij Toro Rosso moest Brendon Hartley alweer het veld ruimen bij de Italiaanse formatie ten faveure van Daniil Kvyat en Alexander Albon. Hartley is allerminst gelukkig met de situatie en hangt graag wat vuile was buiten.

Brendon Hartley kwam eind vorig seizoen als kersvers WEC-kampioen en Le Mans-winnaar in dienst van Toro Rosso Hij mocht aanblijven voor 2018, maar daarin wist hij niet voldoende te laten zien om zijn stoeltje te behouden voor 2019.

Dat is althans de lezing die uit de daden van Toro Rosso spreekt, Hartley zelf houdt er in gesprek met Newstalk ZB een andere lezing op na: "Na zeven jaar niet in een formulewagen te hebben gezeten, denk ik dat ik het helemaal niet slecht heb gedaan. Ik verlaat de Formule 1 dan ook met opgeheven hoofd."

De Nieuw-Zeelander laat doorschemeren niet gelukkig te zijn met hoe bepaalde zaken bij Toro Rosso zijn gegaan: "Ik zou het heerlijk vinden om op een dag het hele verhaal naar buiten te brengen, maar ik bang dat ik niet alles kán vertellen."

De toekomst van Hartley in de Formule 1 was nooit gegarandeerd, zo weet Hartley ook dondersgoed: "Al na drie races werd er gesproken over mijn nabije toekomst, maar ik ben blij met hoe ik daar mee om ben gegaan. Ik had er aan onderdoor kunnen gaan, maar dat is niet gebeurd. Ik ben me daarentegen blijven ontwikkelingen en blijven verbeteren. Ik denk dat ik het het afgelopen jaar gewoon goed heb gedaan."

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar