© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hartley en Ericsson erven puntenfinish na dubbele diskwalificatie

22 okt. 2018 00:29 René Oudman 0 reacties
De een zijn dood, is de ander zijn brood. Waar Esteban Ocon en Kevin Magnussen teleurgesteld het Circuit of the Americas verlieten nadat beiden werden gediskwalificeerd, hebben Brendon Hartley en Marcus Ericsson een score overgehouden aan de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Voor Hartley, die vanaf de allerlaatste startplaats moest vertrekken, betekent dat het beste resultaat uit zijn Formule 1-loopbaan. De Nieuw-Zeelander, die als elfde wagen over de meet reed, wordt als negende opgenomen in de eindklassering van de race op het Circuit of the Americas.

Ook Ericsson kan met een lach terugkijken op het treffen in de States. Dankzij de diskwalificaties van Ocon en Magnussen, die aanvankelijk als achtste en negende genoteerd stonden, erft de Zweedse Sauber-coureur een puntje.

Sergio Pérez gaat van één naar vier punten: de Force India-coureur kwam als tiende onder de finishvlag door, maar is uiteindelijk achtste geworden. Ocon en Magnussen werden overigens gediskwalificeerd wegens het overmatig gebruiken van brandstof.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen