Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: 'Honda-motor beter dan Renault van vorig jaar'

Toro Rosso's Brendon Hartley is zeer te spreken over de samenwerking met Honda. De Nieuw-Zeelander spreekt van een probleemloze start met de Japanners.

In alle overzichten en lijstjes van de voorbije testdagen vallen de prestaties van Toro Rosso op. Achterin de STR13 ligt de Honda-motor die vorig jaar in de McLaren zo traag en onbetrouwbaar leek. Maar bij Toro Rosso geen spoor van dat alles. "Alles verloopt perfect" , zo vat Brendon Hartley de eerste testdagen in Barcelona samen ten overstaan van El Mundo Deportivo .

"We zijn zeer tevreden met de steun en inbreng van Honda en tot nu toe gaat het gewoon heel erg goed. Zowel de snelheid als de betrouwbaarheid van de Honda-motor stemt ons zeer tevreden." Toro Rosso maakte de switch van Renault naar Honda, waar McLaren het pad de andere kant op bewandelde. Wat Hartley betreft profiteert Toro Rosso het meeste van die 'ruil': "Deze Honda-motor is beter dan onze Renault-krachtbron van vorig jaar. Het is voor Toro Rosso sowieso heel mooi dat we profiteren van exclusieve fabriekssteun."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi