Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hartley: "Honda-motor is ontzettend snel"

Voor Brendon Hartley verliep het huidige Formule 1-seizoen bepaald niet zoals verwacht. Hij kampte met de nodige problemen waardoor hij in totaal vijf keer uitviel en slechts drie keer in de punten wist te rijden. Volgens hem kwamen de mindere resultaten niet door de Honda-motor, maar had het vooral te maken met de auto van Toro Rosso.

"Onze mindere prestaties in de tweede seizoenshelft kwamen niet door Honda. De snelheid van de Honda-motor staat zeker niet ter discussie", aldus Hartley die in 2019 overstapt naar de Formule E.

De Nieuw-Zeelander die flink baalt dat zijn Formule 1-droom opnieuw ten einde is gekomen, stelt dat de problemen vooral kwamen door de auto. "Zowel in Mexico als in Brazilië zat ik dicht tegen de top tien aan. We hebben vooral veel problemen met de banden gehad, maar ondanks dat het team wist wat er mis was, beschikten we niet over de middelen om het op te lossen."

Volgens Hartley horen dat soort zaken bij de sport, maar hoeft Red Bull zich geen zorgen te maken over de Honda-krachtbron. "Het is nu eenmaal zo dat een auto op sommige circuits beter presteert dan op andere circuits. Dat heeft niks te maken met de motor van Honda."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez