Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: "Honda-motor is ontzettend snel"

Voor Brendon Hartley verliep het huidige Formule 1-seizoen bepaald niet zoals verwacht. Hij kampte met de nodige problemen waardoor hij in totaal vijf keer uitviel en slechts drie keer in de punten wist te rijden. Volgens hem kwamen de mindere resultaten niet door de Honda-motor, maar had het vooral te maken met de auto van Toro Rosso.

"Onze mindere prestaties in de tweede seizoenshelft kwamen niet door Honda. De snelheid van de Honda-motor staat zeker niet ter discussie", aldus Hartley die in 2019 overstapt naar de Formule E.

De Nieuw-Zeelander die flink baalt dat zijn Formule 1-droom opnieuw ten einde is gekomen, stelt dat de problemen vooral kwamen door de auto. "Zowel in Mexico als in Brazilië zat ik dicht tegen de top tien aan. We hebben vooral veel problemen met de banden gehad, maar ondanks dat het team wist wat er mis was, beschikten we niet over de middelen om het op te lossen." Volgens Hartley horen dat soort zaken bij de sport, maar hoeft Red Bull zich geen zorgen te maken over de Honda-krachtbron. "Het is nu eenmaal zo dat een auto op sommige circuits beter presteert dan op andere circuits. Dat heeft niks te maken met de motor van Honda."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'