Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley houdt laatste strohalm vast: "Mijn resultaten worden beter"

Blijft het voor Brendon Hartley bij slechts één volledig Formule 1-seizoen, of keert de 28-jarige Nieuw-Zeelander in 2019 terug op de grid? De Toro Rosso-coureur ligt zwaar onder vuur, zijn werkgever is achter de schermen al druk bezig met het strikken van een vervanger.

Waar Hartley nog maar vier WK-puntjes heeft gescoord, kwam teammaat Pierre Gasly in 2018 al tot 29 stuks. Mede door het lage aantal van de Nieuw-Zeelander is Sauber inmiddels langszij gekomen in het constructeurskampioenschap: Toro Rosso staat slechts negende.

Hartley weet dat het nu of nooit is, wil hij zijn plekje in de Formule 1 behouden. De enkelvoudig 24 uur van Le Mans winnaar probeert zich alvast een beetje op te peppen voor de Grand Prix van Brazilië. "In de recent verreden races kwam ik goed voor de dag, dat zag je aan de punten die ik in Austin heb gescoord", laat Hartley weten in de voorbeschouwing van zijn team op de twintigste Grand Prix van dit jaar. "Ook in Mexico was ik rap, maar helaas hebben we daar niet het resultaat waarop gehoopt werd kunnen bewerkstelligen." Waar Hartley na een tijdstraf van vijf seconden terugviel naar P14, daar finishte Gasly op een keurige tiende plek. "Het circuit in São Paulo is bekend terrein voor me, aangezien ik er vroeger al eens met de WEC-Porsche heb gereden. Vorig jaar reed ik hier ook in een F1-wagen, maar helaas viel ik uit met een technisch probleem. De baan in Interlagos is 'old school' en het weer kan een belangrijke factor zijn. We hebben in eerdere races gezien dat onze wagen het goed doet in de regen. Het maakt echter niet uit met welk weer we te maken krijgen: ik ben van mening dat ik sterk voor de dag kan komen en wil dan ook punten scoren." Met zijn vier WK-puntjes is Hartley de op één na slechtst scorende rijder van de grid: slechts Williams-rijder Sergey Sirotkin heeft minder punten, de Rus heeft er namelijk slechts één.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje