Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley voorspelt spannende kwalificaties dankzij hypersofts

Brendon Hartley kijkt uit naar 'veel spannender' kwalificaties dankzij de hypersoft banden. De Toro Rosso-coureur denkt dat coureurs graag in kwalificatie graag voor de hypersofts kiezen, ten koste van een lange eerste racestint.

Tijdens de wintertests in Barcelona hadden de coureurs de beschikking over de nieuwe hypersoft banden van Pirelli. Het gaat om een extreem zachte band die uitzonderlijk snel is, maar slechts een paar ronden meegaat. "Volgens mij hadden alle coureurs die die band probeerde een enorme lach op hun gezicht toen ze eenmaal uit hun wagen waren gestapt" , zo wordt Hartley gequoot door Crash.net . "Het word zeer interessant om te zien wat er gebeurt als rijders voor de hypersofts kiezen tijdens de kwalificatie. Ze hebben wel de snelheid, maar niet de levensduur voor een langere eerste stint in de race. Het kan de openingsfase van de race aardig op zijn kop zetten."

Brendon Hartley denkt dat met het uitgebreidere bandenaanbod de races mogelijk interessanter worden voor de fans. "Er is voor ieder wat wils. De hypersofts zijn tot duizelingwekkende rondetijden in staat, terwijl de medium- en zachte banden lang meegaan en nog steeds een redelijk tempo bieden." De toegenomen diversiteit aan banden maakt het lastiger voor de teams om hun banden voor een bepaalde Grand Prix te kiezen. Voor de fans daarentegen is het des te leuker."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China