Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hartley wil terugkeren in F1: "Heb het eerder moeilijk gehad"

Officieel weet hij nog maar twee dagen dat Toro Rosso geen plaats meer voor hem heeft in 2019, maar Brendon Hartley heeft zijn vizier alweer op nieuwe uitdagingen gericht. De 29-jarige Nieuw-Zeelander kwam in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen niet dusdanig uit de verf dat er direct een tweede zal volgen.

Dat Toro Rosso serieus niet overtuigd was van Hartley, blijkt uit haar rijderskeuze voor 2019. Daniil Kvyat en Alexander Albon waren in de zomer van dit jaar niet betrokken bij Red Bull, maar mogen over een paar maanden beiden hun opwachting maken voor de zusterstal van het energiedrankjesmerk.

"Ik heb het Yas Marina Circuit zondag met opgeheven hoofd verlaten", laat Hartley in een reactie op zijn persoonlijke Twitter-account weten. "Trots vervult mij als ik denk aan het avontuur dat ik tot nu toe heb mogen beleven. Het voelt echter wel alsof ik ongedane zaken heb in de Formule 1, voor dit moment staat dat verhaal even op pauze. Ik heb eerder lastige momenten meegemaakt en ik weet hoe ik deze moet overleven."

Hartley laat, al zij het minimaal, doorschemeren niet helemaal gelukkig te zijn geweest bij Toro Rosso. "Ik wil bijna iedereen van de vijfhonderd man sterke crew van Toro Rosso bedanken voor hun bijdrage", valt er te lezen. "De fans zijn geweldig geweest, ik waardeer hun steun ontzettend. Er zijn nog veel pagina's te schrijven in het boek van mijn verhaal en ik zie ontzettend uit naar de volgende uitdaging!"

In 2018 scoorde Hartley vier schamele puntjes: de Nieuw-Zeelander werd tiende in Azerbeidzjan en Duitsland en promoveerde na twee diskwalificaties naar P9 in de Verenigde Staten.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"