Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Vrouwen in de Formule 1

Hawkins achter het stuur van Formule 1-bolide, eerste vrouwelijke coureur in jaren

Jessica Hawkins heeft voor Aston Martin een test verreden in een moderne Formule 1-bolide. De ambassadeur van het Britse F1-team is hiermee de eerste vrouwelijke coureur sinds 2018 met kilometers in een recente auto uit de koningsklasse.

Hawkins F1 test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin F1

Aston Martin heeft op donderdag 21 september een Formule 1-testdag voor het team afgewerkt, waar Jessica Hawkins (ambassadeur van het team) en Felipe Drugovich (test- en reservecoureur) in actie zijn gekomen, dat laat het team deze dinsdag weten. Beide coureurs hebben meerdere ronden gereden in de AMR21, de bolide van twee jaar geleden.

Voor Hawkins, de eerste vrouwelijke coureur sinds 2018 die in een moderne F1-bolide heeft gereden, stopte de dag na 26 ronden door een forse regenbui. Desalniettemin is ze zeer blij met de kans die ze van Aston Martin heeft gekregeen. De vorige vrouw achter het stuur van een moderne F1-bolide was Tatiana Calderon, die nu actief is in de ELMS.

Hawkins: "Ik wil het team bedanken voor het vertrouwen, het geloof in me en deze kans. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om hier te komen. Toen ik hoorde dat dit een optie was, kon ik het eerst niet geloven. Ik moest dit maandenlang geheim houden, wat heel lastig was! Dit was het allemaal waard."

"Niets komt ook maar in de buurt van het remmen en accelereren van een Formule 1-auto en kijkend naar de data ben ik trots op mijn performance", aldus Hawkins, die actief was in de W Series en al sinds het karten wordt beschouwd als een groot talent.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst