Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Vrouwen in de Formule 1

Hawkins: "Ongelofelijk hoe breed mijn F1-test werd opgepakt"

Jessica Hawkins werd de eerste vrouwelijke coureur in vijf jaar die in een Formule 1-auto mocht testen. De 28-jarige Britse stapte recent in de Aston Martin, iets waar ze heel trots op is.

Jessica Hawkins is zeker geen onbekende in de autosportwereld. Tot voor kort was ze actief in de W-Series, een raceklasse voor vrouwen die inmiddels is opgeheven vanwege financiële perikelen. Sinds 2021 is Hawkins verbonden aan Aston Martin, waar ze als brand ambassador opereert en eind september dus mocht instappen voor een test in de AMR21. In totaal reed Hawkins 26 rondjes op de Hungaroring in Boedapest. De Britse is aanwezig in Qatar en sprak tegen onder andere RacingNews365 haar verbazing uit over de vele reacties die ze kreeg.

"Ik kan niet geloven hoe breed deze test werd opgepakt", vertelt Hawkins. "Moet je je voorstellen hoeveel reacties er komen als een vrouw daadwerkelijk gaat deelnemen aan een Grand Prix-weekend. Ikzelf ben heel trots en blij met de positieve berichtjes die ik heb mogen ontvangen."

Hawkins stelt dat ze eigenlijk al eerder in de Aston Martin uit 2021 zou stappen. "Het zou tweemaal eerder plaatsvinden. We werden alleen getroffen door onvoorziene omstandigheden en slecht weer. Ook in Boedapest kwam er drie minuten voordat ik aan mijn test zou beginnen een regenbui over, maar uiteindelijk kon ik een paar uur later toch het programma afwerken. Dat ging heel goed."

Hawkins richt haar pijlen op Le Mans-project Aston Martin

Hawkins kreeg voor de test hulp van Felipe Drugovich, Formule 2-kampioen en testcoureur bij Aston Martin. "Felipe was heel behulpzaam in het gehele proces. Als ik vragen had, kon ik bij hem terecht. Voor de test heb ik veel tijd doorgebracht in de sportschool. Ik probeer altijd fysiek fit te zijn voor uitdagingen die boven mijn huidige raceniveau liggen. Ik had tijdens de test geen moeite met de hoge remdruk, alleen voelde ik na afloop aan mijn nek wel dat ik in een Formule 1-auto had gereden."

Op woensdag maakte Aston Martin bekend dat ze in 2025 gaan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans met het Valkyrie-project. Hawkins heeft wel oren naar een eventuele deelname. "Ik zou niet weten waarom ik daar geen interesse in zou hebben. Het lijkt me zeker mogelijk om daar in de toekomst over te praten. Uiteindelijk zou ik bijvoorbeeld graag in GT3-auto's willen racen."

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst