Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Piepjonge Bearman maakt hectisch Ferrari-debuut: "Het stond in de sterren geschreven"

Oliver Bearman stond vanochtend op met het idee om de sprintrace in de Formule 2 te rijden, maar belandde in een rollercoaster en zat uiteindelijk in de Ferrari tijdens de kwalificatie in de Formule 1. De 18-jarige Brit blikt uitgebreid terug op zijn hectische dag.

Bearman Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de poleposition achter zijn naam voor de hoofdrace in de Formule 2 ging Oliver Bearman donderdag naar bed, maar de vrijdag zou totaal anders verlopen voor de jonge Brit. Van een sprintrace in de opstapklasse van de Formule 1 naar daadwerkelijk instappen in de koningsklasse van de autosport. Tijdens de kwalificatie reed hij naar een verdienstelijke P11. Het scheelde in Q2 slechts 0,037 seconde of hij had Lewis Hamilton eruit geknikkerd.

"Ik stond vanochtend volledig voorbereid op voor mijn sprintrace in de Formule 2. Ik kreeg het bericht dat ik in de auto zou stappen pas vrij laat, een paar uur voor de derde vrije training. Het zijn natuurlijk niet de omstandigheden waarin in mijn debuut wil maken en ik wens Carlos dan ook een spoedig herstel toe. Maar het is natuurlijk een fantastische kans voor me", zo zegt Bearman tegen verschillende media, waaronder RacingNews365.

"Ik had niet eens tijd om nerveus te zijn of om erover na te denken, omdat het al zo laat was. Ik moet me letterlijk meteen concentreren om op snelheid te komen en de verloren tijd in te halen. Ik heb de donderdag gemist, dat maakt het voor mij wat moeilijker. Ik ben samen met de technici bezig geweest om alles uit te zoeken en om zo snel mogelijk op snelheid te komen. Ik had geen tijd om na te denken over de ernst van de situatie. Misschien was dat maar goed ook", zo legt de 18-jarige Brit verder uit.

Bearman had een hele drukke vrijdag en heeft zelfs nog niet met zijn ouders gesproken. "Daar heb ik geen tijd voor gehad. Ik heb eerlijk gezegd nog met niemand gesproken sinds de bekendmaking. Mijn telefoon zal als een malle tekeergaan, maar ik zal vanavond proberen om te kijken." Zijn vader was in de pitbox van Ferrari te vinden tijdens de kwalificatie, maar Bearman heeft zelfs nog niet met hem gesproken. "Ik was letterlijk van de auto naar de monteurs aan het gaan en terug naar de auto. Het was echt een drukke dag en ik ben flat out gegaan."

De jonge Brit vervolgt: "Het doel is om vanuit de Formule 2 naar de Formule 1 te gaan. En is er geen enkele mogelijkheid dat ik deze kans aan me voorbij had laten gaan. Als ik een goed weekend draai in de Formule 1, dat laat veel meer zien dan het winnen van een hoofdrace en het pakken van poleposition in de Formule 2", zo legt hij uit.

Dat hij dan uiteindelijk bij Ferrari zijn debuut mocht maken in de Formule 1, dat maakt Bearman heel trots. "Het stond in de sterren geschreven. Weet je, het gaat allemaal zo snel in mijn carrière. Twee of drie jaar geleden reed ik nog in de Formule 4, mijn eerste Formule 1-test was drie of vier maanden geleden. Het is allemaal heel snel gegaan. En om mijn F1-debuut in het rood te maken, hopelijk is het een teken voor alles wat er nog gaat komen."

Tot slot blikt Bearman ook alvast kort vooruit op de race. "Ik probeer alles te maximaliseren en wil punten pakken, want dat is mijn belangrijkste doel. En ik wil laten zien wat ik kan", aldus de Ferrari-man.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China