Heeft Vettel WK weggegooid? "Misschien dat hij juist overpresteerde"

25 okt. 2018 21:00 René Oudman 3 reacties
Ontegenzeggelijk had Sebastian Vettel eerder dit seizoen goede papieren om een gooi naar zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 te doen. De Duitser ging na meerdere momenten zelfs aan de leiding, maar moet met nog drie Grands Prix toezien hoe rivaal Lewis Hamilton de beker bijna vast lijkt te hebben.

Een zevende plaats tijdens één van de laatste drie wedstrijden volstaat voor Hamilton, die nog maar vijf puntjes nodig heeft om de titelstrijd van 2018 in zijn voordeel te beslissen.

De aanwezige rijders in de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico wordt om hun mening gevraagd omtrent het 'weggeven van de titel', zoals de vraagsteller Vettels recente prestaties in één zin omschrijft.

Carlos Sainz vindt het lastig om te oordelen over zijn concurrent. "Je kent zijn wagen niet, je weet niet waar hij op dit moment doorheen gaat en het is sowieso makkelijk van buitenaf. Ik heb persoonlijk ontzettend veel respect voor Seb", zegt Sainz. "Hij is vier keer wereldkampioen in de Formule 1 geworden en dat is niet zomaar. Ik heb het idee dat Vettel terug zal vechten, hij heeft het nu zwaar, maar hij komt terug."

"Seb is een fantastische rijder", onderstreept Sergio Pérez de woorden van Sainz. "Ik vind het tevens moeilijk om te oordelen. Het heeft helemaal geen zin om er iets over te zeggen als je geen deel uitmaakt van het team. Ik denk dat hij in de afgelopen races gewoon bijzonder graag iets wilde bereiken wat eigenlijk niet meer kon. Inderdaad, hij is viervoudig wereldkampioen. Dit jaar gaat het gewoon wat lastig."

Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen is nuchter. "Soms gebeuren dit soort dingen, dat is hem helaas een paar keer overkomen. We gaan allemaal weleens door een mindere fase heen en dat hoort erbij." Max Verstappen onthoudt zich van elk commentaar. "Het heeft geen zin om hier iets over te zeggen. Ik wil niemand tegen me in het harnas jagen en kan alleen over mijn eigen prestaties oordelen."

Pierre Gasly heeft mogelijk de verklaring. De Toro Rosso-coureur stelt dat Vettel aan het begin van dit jaar 'beter heeft gepresteerd dan dat zijn wagen toeliet' en dat de verwachtingen daarom extreem hoog zijn geworden. "Als je op de limiet rijdt, probeer je dingen te bereiken die misschien niet binnen je mogelijkheden liggen. Echter: Vettel weet hoe hij een titel moet veroveren en bovendien is hij de enige die de antwoorden op deze vragen heeft."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen