Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Heemskerk ziet grotere bedreiging voor Norris dan Verstappen

Als Lando Norris kans wil maken op Formule 1-wereldtitels moet hij dit jaar zijn kans grijpen, zo meent Viaplay-commentator Melroy Heemskerk. Heemskerk sluit in gesprek met RacingNews365 nagenoeg uit dat hij in 2025 een nieuwe kans krijgt en dat heeft dan niet eens zozeer met Max Verstappen te maken.

XPB 1296171 Hi Res
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Krijgt de Formule 1 een ontknoping van het seizoen à la Abu Dhabi 2021? Die vraag legt RacingNews365 voor in een exclusief interview met Melroy Heemskerk, commentator bij Viaplay. Zijn oordeel? Het zal wel loslopen voor Max Verstappen.

"Ik krijg vaak die vraag. Gaat Max het redden? Ik denk het wel. Als je kijkt naar het verloop van het seizoen en de manier waarop Lando Norris eigenlijk maar langzaam dichterbij komt..."

"In de vorige Grand Prix heeft hij natuurlijk een hoop punten gepakt, maar in de race daarvoor viel het eigenlijk tegen hoe snel hij terrein goedmaakte, dat terwijl de McLaren echt sterk is. McLaren maakt wat dat betreft toch te veel fouten, neemt de verkeerde beslissingen."

Maar ook op persoonlijke titel laat Norris te veel liggen, niet eens voor wat betreft gemaakte fouten, zo is Heemskerk van mening: "Norris is vaak snel, maar je ziet dat hij mentaal een stuk minder sterk is dan Oscar Piastri. Piastri is echt sterker."

Heemskerk ziet 2024 dan ook als een nu-of-nooit kans voor Norris: "Als Norris kampioen wil worden, is dit jaar wel zijn beste kans. Of hij het ook daadwerkelijk gaat redden? Nee, dat denk ik niet."

Heemskerk ziet het dit jaar niet gebeuren voor Norris, maar dus ook niet in de komende jaren. Is het niet omdat Max Verstappen met de knikkers aan de haal gaat, dan is het wel omdat hij teamintern voorbij wordt gestreefd.

"Ik hoop dat we volgend jaar een strijd gaan zien tussen Red Bull, waarbij Max Verstappen het team moet dragen, en Ferrari, waarvan ik hoop dat ze er wat stabieler in zullen staan met Lewis Hamilton erbij."

"En ik denk dat er een enorm gevecht kan ontstaan tussen Norris en Piastri. Je ziet hoe Piastri zich ontwikkelt. Hij wordt langzamerhand ook beter in de races, die weet hij beter te managen. En hij is mentaal dus ook sterker dan Norris. Als ze op een gelijk niveau opereren, dan gaat Piastri het altijd winnen, omdat hij in zijn koppie sterker is."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS