Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Heethoofd Tsunoda bijt met succes op zijn tong

Yuki Tsunoda beloofde na de Grand Prix van Bahrein dat hij wat rustiger zou worden op de radio. De eerste test is geslaagd, denkt de Japanner, al werd het hem niet gemakkelijk gemaakt door Kevin Magnussen...

Tsunoda Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We gaan even terug naar de Grand Prix van Bahrein. Yuki Tsunoda moest van het team Daniel Ricciardo voorbij laten in de slotfase van de race en reageerde furieus op de radio. De Japanner kwam tierend over de streep en probeerde in de uitloopronde zijn teamgenoot zelfs nog uit te remmen. Het leverde Tsunoda veel kritiek op, waar hij in Saoedi-Arabië gelijk iets mee wilde doen. Tsunoda beloofde rustiger te acteren.

Het werd Tsunoda uiteindelijk niet makkelijk gemaakt in Djedda. De RB-coureur zat rondenlang vast achter Kevin Magnussen, die een hele trein ophield om teamgenoot Nico Hulkenberg een puntje te schenken. Tsunoda moest er mee dealen en stelt in Australië dat hij de test glorieus doorstond. Makkelijk was het echter niet, geeft hij wel toe.

"Ik ben zeer, zeer tevreden hoe ik de vorige race heb afgehandeld", stelt Tsunoda tegenover onder meer RacingNews365. "Als ik normaal had geacteerd, had ik zeker op de radioknop gedrukt en iets gezegd. Tijdens de persconferentie in Saoedi-Arabië heb ik aangegeven dat ik wilde veranderen en ik weet zeker dat jullie zullen zien hoe ik ben veranderd. Ik ben blij dat ik dat een beetje heb kunnen bewijzen. Het was alleen zeker niet makkelijk. Ik was wel op mijn tong aan het bijten."

Bespreking met de FIA

Tsunoda moest dus op zijn tong bijten vanwege Magnussen. De Japanner wil nog wel een gesprek met de FIA. "Ik ga het onderwerp zeker bespreken. Begrijp me niet verkeerd, Haas deed het goed binnen de huidige reglementen. Uiteindelijk scoorden ze punten. Tegelijkertijd is dit geen fijne manier. Als we dit accepteren, kan iedereen chicanes afsnijden in Monaco en de rest twintig seconden ophouden om iemand anders de zege te schenken. Ik denk dat er ruimte is om de regels te verbeteren. Andere teams hebben het ook zo ervaren."

Tsunoda wil rustiger worden om RB vooruit te helpen. "Ik wil een stabiele coureur zijn, zodat het team op me kan vertrouwen. Zo kan ik ze helpen qua ontwikkeling. Mijn ervaring van de afgelopen drie jaar kan helpen om op de juiste manier te denken. De meeste monteurs zijn bijvoorbeeld hetzelfde en daar verandert niet zoveel. Ik denk dat we heel goed samenwerken en erg blij zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China