Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Heineken sponsort Nederlandse Formule 1 race'

De komst van Max Verstappen heeft niet alleen de Formule 1 wereld op zijn kop gezet, ook wakkert hij de honger naar een Nederlandse Formule 1 race aan. Of er ooit daadwerkelijk een Formule 1 race in Nederland komt, blijft nog even afwachten.

De Nederlandse bierbrouwer Heineken is sinds een jaar geleden als sponsor betrokken bij de Formule 1. Heineken is dan ook sinds dit seizoen de naamsponsor van de Formule 1 races in China, Italië, Mexico en Brazilië. Hans Erik Tuijt is namens Heineken verantwoordelijk geweest voor deze sponsordeal. In gesprek met BNR laat hij dan ook weten zeker wel interesse te hebben in een Formule 1 race op eigen bodem. "Onze deal met de Formule 1 is dat wij de races mogen kiezen waar we naamsponsor willen zijn. Als Nederland erop staat, dan denk ik wel dat er een vinkje bij komt."

Of de Nederlandse Formule 1 liefhebbers over enige tijd Max Verstappen in actie zien tijdens een race in Nederland hangt volgens Tuijt van een paar factoren af. "Het moet natuurlijk financieel haalbaar zijn en de mensen moeten het ook willen. Bij de Olympische Spelen zie je bijvoorbeeld dat steden als Londen en Sydney het fantastisch doen maar er zijn ook steden die er een klerezooi van maken. Ik denk dat het financiële verhaal goed in elkaar moet zitten, waarvan de bevolking ook zegt: dit vind ik mooi. Dan heb je een kans van slagen." Een dergelijke studie wordt momenteel uitgevoerd door de gemeente Zandvoort en het Circuit van Zandvoort. Later deze maand worden de resultaten hiervan bekend gemaakt.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje