Helmen Verstappen en drie andere F1-coureurs niet goedgekeurd

08 feb. 13:45 René Oudman 0 reacties
Mogelijke problemen voor onder anderen Max Verstappen. Helmleverancier Arai is nog niet door de verplichte FIA-keuring gekomen. Het Japanse merk moest evenals alle andere helmproducenten haar nieuwe ontwerp aan de bond voorleggen.

In 2019 gelden er nieuwe reglementen omtrent de helmen van de Formule 1-coureurs. Er is een nieuwe standaard, waardoor de zylon-strip boven het vizier komt te verdwijnen en het gat bij de ogen iets kleiner is geworden. Bovendien zijn de nieuwe helmen weer een stukje steviger dan de oude.

Waar de helmen van Bell, Schuberth en Stilo inmiddels zijn gehomologeerd door de autosportbond, wacht Arai nog altijd op formele goedkeuring. Naast Verstappen maken Sebastian Vettel, Pierre Gasly en Daniel Ricciardo gebruik van Arai-helmen.

Overigens lijkt er momenteel geen gigantisch groot probleem te zijn: de helmen van Arai zijn waarschijnlijk veilig genoeg, de procedure duurt echter wat lang. Aangezien de eerste collectieve wintertestweek over tien dagen begint, is tempo inmiddels noodzakelijk.

De FIA zou een oogje toe kunnen knijpen - als de Arai-helmen 'gewoon' door de tests komen maar nog niet op tijd zijn gehomologeerd, dan kan de bond ervoor kiezen om het Japanse merk kortstondig een vrijbrief te geven. In de tijd tussen de wintertestweken en de Grand Prix van Australië zal vervolgens mogelijk de homologatie worden geregeld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen