© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: 'Belachelijk om Max Verstappen te straffen'

23 okt. 2017 10:01 Wanda Bisschop 1 reacties
Opnieuw was het Max Verstappen die de show stal tijdens een Formule 1 race. De Nederlander was dankzij zijn gridstraf veroordeeld tot een inhaalrace en liet vervolgens opnieuw zijn kwaliteiten zien. Hij stoomde rap door het veld en leek met dé actie van het jaar op weg naar een welverdiende derde plek.

Helmut Marko begrijpt wedstrijdleiding totaal niet meer

De wedstrijdleiding oordeelde helaas anders waarna Verstappen vlak voor de podiumceremonie te horen kreeg dat hij teruggezet was naar de vierde plek. Met stoom uit zijn oren verdween Verstappen richting zijn team terwijl Raikkonen enigszins beduusd zijn plek op het podium innam.

De emoties liepen vervolgens dan ook hoog op omdat vrijwel niemand deze beslissing van de wedstrijdleiding begreep.

In gesprek met Sky Sports gaf teamadviseur Helmut Marko een duidelijk statement af.

"Zulke beslissingen maken de Formule 1 kapot. Dit is echt belachelijk. Vooral omdat de beslissing direct werd gemaakt zonder dat ze de coureurs hebben aangehoord. Ze maken de sport kapot met al die regeltjes."

Marko benadrukt vervolgens dat dit soort acties de Formule 1 juist leuk maken en dat Verstappen nu is bestolen van zijn derde plek.

"Het is een racesituatie. Iedereen wil dat de Formule 1 races spannender worden. Alleen nu er op het circuit zo'n domme witte lijn zit, straffen ze Max. Zo kunnen we net zo goed op de playstation gaan spelen. Zolang de verantwoordelijke stewards niet inzien wat ze hiermee aanrichten, tja, wat moet ik er dan nog van zeggen?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen