Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: 'Belachelijk om Max Verstappen te straffen'

Opnieuw was het Max Verstappen die de show stal tijdens een Formule 1 race. De Nederlander was dankzij zijn gridstraf veroordeeld tot een inhaalrace en liet vervolgens opnieuw zijn kwaliteiten zien. Hij stoomde rap door het veld en leek met dé actie van het jaar op weg naar een welverdiende derde plek.

De wedstrijdleiding oordeelde helaas anders waarna Verstappen vlak voor de podiumceremonie te horen kreeg dat hij teruggezet was naar de vierde plek. Met stoom uit zijn oren verdween Verstappen richting zijn team terwijl Raikkonen enigszins beduusd zijn plek op het podium innam. De emoties liepen vervolgens dan ook hoog op omdat vrijwel niemand deze beslissing van de wedstrijdleiding begreep. In gesprek met Sky Sports gaf teamadviseur Helmut Marko een duidelijk statement af.

"Zulke beslissingen maken de Formule 1 kapot. Dit is echt belachelijk. Vooral omdat de beslissing direct werd gemaakt zonder dat ze de coureurs hebben aangehoord. Ze maken de sport kapot met al die regeltjes." Marko benadrukt vervolgens dat dit soort acties de Formule 1 juist leuk maken en dat Verstappen nu is bestolen van zijn derde plek. "Het is een racesituatie. Iedereen wil dat de Formule 1 races spannender worden. Alleen nu er op het circuit zo'n domme witte lijn zit, straffen ze Max. Zo kunnen we net zo goed op de playstation gaan spelen. Zolang de verantwoordelijke stewards niet inzien wat ze hiermee aanrichten, tja, wat moet ik er dan nog van zeggen?"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi