© Getty Images / Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: 'Bij Ferrari rijdt Daniel Ricciardo in dienst van Sebastian Vettel'

20 mei 2018 10:05 Wanda Bisschop 1 reacties
Wanneer maakt Daniel Ricciardo zijn plannen voor 2019 bekend? Blijft hij bij Red Bull Racing of maakt hij de overstap naar Ferrari of Mercedes? Volgens teamadviseur Helmut Marko betekent een vertrek dat de Australiër zijn eigen glazen ingooit.

Red Bull maakt geen onderscheid tussen haar coureurs

Teamadviseur Marko is er dan ook van overtuigd dat Ricciardo binnenkort zijn handtekening zet onder een nieuw contract bij de Oostenrijkse renstal. In gesprek met Auto Motor und Sport geeft hij duidelijk zijn visie op de situatie van Ricciardo.

"Ik vind het absoluut geen verstandige keuze van Daniel als hij ons verlaat. Bij ons worden de coureurs gelijk behandeld en dat is bij Ferrari zeker niet het geval. Daar krijgt hij geheid een rol als tweede rijder. Dat wil iemand als Daniel toch niet? Hij rijdt nu bij een team die geen voorkeur heeft voor een eerste of tweede rijder."

Vooralsnog heeft de 28-jarige Australiër geen haast met zijn keuze en wacht hij eerst de situatie bij Red Bull af. Ricciardo won dit seizoen de GP van China maar liet zich ontvallen dat hij alleen blijft als er meer zeges komen. Ook de onduidelijkheid met welke motoren Red Bull in 2019 rijdt, speelt een rol bij zijn beslissing.

"Ik begrijp het standpunt van Ricciardo dat hij wil afwachten wat we volgend jaar qua motoren gaan doen. Hij moet alleen wel inzien dat wij daarin op dit moment nog geen beslissing kunnen maken. We hebben met Daniel het beste voor en dat weet hij ook."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen