Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko blij met nieuwe kans voor Daniil Kvyat

De Formule 1 carrière van Daniil Kvyat leek eind 2017 ten einde te zijn gekomen maar heeft met zijn opmerkelijke overstap naar Ferrari toch onverwachts een nieuwe wending gekregen.

Daniil Kvyat begon zijn loopbaan bij Toro Rosso en werd vervolgens na één jaar al gepromoveerd naar de hoofdmacht. Hier wist hij het tempo van zijn oudere teamgenoot Daniel Ricciardo prima bij te benen maar in zijn tweede jaar ging het mis. De Rus was meerdere keren betrokken bij diverse incidenten en werd vervolgens teruggezet naar het opleidingsteam terwijl Max Verstappen zijn stoeltje bij Red Bull overnam. Sinds zijn terugkeer bij Toro Rosso had Kvyat het lastig en was hij geen schim meer van vroeger. In 2017 moest hij tot twee keer toe zijn stoeltje afstaan en werd uiteindelijk zijn contract met Red Bull ontbonden.

Hiermee leek zijn Formule 1 carrière vroegtijdig tot een einde te komen. Tot ieders verbazing wordt zijn verblijf in de Formule 1 nu toch verlengd. De Rus is inmiddels door Ferrari bevestigd als ontwikkelingsrijder. Teamadviseur Helmut Marko is dan ook blij dat zijn vroegere pupil nu alsnog een nieuwe kans krijgt. Aan Motorsport Total verklaart hij het volgende: "Ik ben blij voor Daniil. Het is voor ons geen probleem dat hij nu voor Ferrari aan de slag gaat." Een eventuele terugkeer naar Red Bull sluit Marko niet volledig uit maar de kans daarop lijkt niet al te groot. "Ik denk het niet maar zeg nooit nooit..."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden