© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: 'De Halo is nog niet eens klaar voor gebruik!'

21 jul. 2017 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Dr. Helmut Marko van Red Bull sluit zich aan bij Niki Lauda en is van mening dat de Halo zeer slecht voor de Formule 1 is. Zowel Lauda als Marko zijn van mening dat de extra hoofdbescherming niet thuishoort op een Formule 1 auto.

Red Bull adviseur begrijpt niets van invoering van de Halo

Marko neemt geen blad voor de mond en geeft zijn eerlijke mening. De Oostenrijker verloor tijdens een zware crash zelf bijna het volledige zich aan een oog.

"De beslissing om de Halo in te voeren druist in tegen het DNA van de Formule 1. De Halo is niet eens klaar voor gebruik. Er zijn nog zoveel vragen en onduidelijkheden."

"Er is nog geen richtlijn voor het bevrijden van gewonde coureurs uit de cockpit, of wat we moeten doen als er brand uitbreekt bij een auto."

Bijna alle coureurs kwamen vorig jaar in actie tijdens testdagen of vrije training met de Halo. Velen van hun waren negatief over de toepassing. Los van de reeds genoemde punten vinden coureurs dat de toepassing het zicht beperkt. 

"De nadelen van het systeem zijn nog niet eens in kaart gebracht," vindt Marko.

Andere nadelen zijn de gewichtstoename van 10 kilo en de verstoring van de luchtstromen over de auto. Hierdoor neemt de downforce af en zal de snelheid naar beneden gaan.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen