Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Helmut Marko exclusief: "Verstappen is ongelooflijk"

Max Verstappen, pas 23 jaar, is een van de wereldsterren van de Formule 1. De Nederlander ontwikkelt zich nog altijd razendsnel door en volgens teamadviseur Helmut Marko zal dit de komende tijd niet veranderen. Marko doet in een exclusief interview met RacingNews365 zijn verhaal.

Verstappen Marko
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko wordt regelmatig gezien als de ontdekker en/of geestelijk vader van Max Verstappen. De Oostenrijker zag Verstappen in de Formule 3 schitteren op de Norisring in Duitsland en was verkocht. De talentenscout en teamadviseur van Red Bull deed de wereld versteld staan door de 16-jarige Verstappen een F1-contract aan te bieden. Zijn pupil stelde nooit teleur en de rest is geschiedenis.

RacingNews365 sprak in Graz exclusief met Marko. Vanzelfsprekend vroegen we hem ook naar hetgeen Verstappen zo bijzonder maakt en waarin hij de afgelopen periode nog verder is gegroeid.

"Max is dit jaar als het op snelheid aankomt nog meer gerijpt. Hij wil niet meer in iedere training de snelste te zijn en als er problemen waren dan kon hij in het verleden nog wel eens boos worden, maar dat is verleden tijd. Het potentieel is er en hij zet dat dan ook soeverein om."

Bij Red Bull komt geen enkele coureur in de buurt van Verstappen, ook zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez niet. Marko legt uit wat Verstappen zo bijzonder maakt.

"Onze auto is aerodynamisch zeer optimaal, maar dat houdt wel in dat deze gevoeliger is. Max verliest geen tijd als de auto wat instabieler is. Iedere andere coureur komt in de moeilijkheden. Het is Max zijn ongelooflijke kracht dat hij zich direct aanpast. Komt er bijvoorbeeld regen, dan heeft hij geen aanpassingstijd nodig. Dat liet hij ook zien hoe hij in Imola in de eerste ronden wegreed bij de rest. Daarmee heeft hij ook veel vertrouwen getankt."

Marko vervolgt enthousiast zijn verhaal over Verstappen en neemt de banden en het bandenmanagement als voorbeeld. "Het is ongelooflijk. Max voelt en ziet gewoon alles. Bijvoorbeeld dat de linker achterband wat te warm wordt. Hij past zijn rijstijl dan aan, maar zijn rondetijden blijven gelijk. Dat is maar weinig coureurs gegeven."

"Zelfs toen de beide Mercedessen in Frankrijk hem vol onder druk zetten, hij op de limiet reed en met zijn radio problemen had. Hij is ongelooflijk. Max kan waanzinnig snel rijden en praat ondertussen rustig door. Dat bewijst wat voor grote coureur hij is."

Of Verstappen nu beter is dan Hamilton weet Marko niet. De Oostenrijker zegt vooral veel respect te hebben voor de zevenvoudig kampioen.

"Dat kan je moeilijk zeggen. Dan moeten ze beide in dezelfde auto rijden. We onderschatten Lewis niet. Als hij op vrijdag een halve seconde achter ons staat zegt dat nog niets. Het lukt hem altijd weer om er in de kwalificatie te staan. Hij is een grote tacticus. We weten dat we met een zeer, zeer sterke tegenstander te maken hebben."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"