© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: 'Formule 1 kiest juiste richting met nieuwe motoren'

31 dec. 2017 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Met ingang van 2021 wordt het motorreglement in de Formule 1 weer flink op de schop gegooid. Liberty Media doet er dan ook alles aan om de Formule 1 weer attractiever te maken, tot groot genoegen van Red Bull.

Helmut Marko verwacht veel van nieuw motorreglement in F1

Teamadviseur Helmut Marko van Red Bull is dan ook van mening dat Liberty Media met het nieuwe motorreglement de juiste weg inslaat. Toch vindt hij dat er ook goed geluisterd moet worden naar de fans op dit gebied.

Marko heeft dan ook het volste vertrouwen in het nieuwe reglement waarvan het doel vooral is dat de regels vereenvoudigd worden. Zo heeft Liberty Media voorgesteld om de MGU-H te schrappen en dat andere onderdelen gestandaardiseerd moeten worden. 

Aan Formula 1 laat de ontdekker van Max Verstappen weten blij te zijn met deze ontwikkelingen.

"Het ziet er inderdaad erg goed uit. Wat dat betreft was het ook wel duidelijk dat het zo niet langer door kan gaan. De regels zijn veel te ingewikkeld. De fans moeten de sport goed kunnen begrijpen en dat is gewoon niet mogelijk met het huidige motorreglement. Er moet gewoon meer naar de fans worden geluisterd."

Met name Mercedes heeft flink wat kritiek geuit op het nieuwe motorreglement. Volgens Marko een logische reactie. De Duitse renstal domineerde de afgelopen vier seizoenen, wat voor een groot deel te danken was aan hun motor.

"Natuurlijk begrijp ik het standpunt van Toto Wolff volledig. Als hij het voordeel van zijn goede motor verliest, dan verliest hij zijn voorsprong. Logisch dat hij daar tegen in opstand komt. Hoe dit gaat eindigen? Ik verwacht dat we technisch gezien simpele motoren gaan krijgen, minder kostbaar maar wel luidruchtiger. Uiteindelijk komen we er wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen