Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: 'Formule 1 kiest juiste richting met nieuwe motoren'

Met ingang van 2021 wordt het motorreglement in de Formule 1 weer flink op de schop gegooid. Liberty Media doet er dan ook alles aan om de Formule 1 weer attractiever te maken, tot groot genoegen van Red Bull.

Teamadviseur Helmut Marko van Red Bull is dan ook van mening dat Liberty Media met het nieuwe motorreglement de juiste weg inslaat. Toch vindt hij dat er ook goed geluisterd moet worden naar de fans op dit gebied. Marko heeft dan ook het volste vertrouwen in het nieuwe reglement waarvan het doel vooral is dat de regels vereenvoudigd worden. Zo heeft Liberty Media voorgesteld om de MGU-H te schrappen en dat andere onderdelen gestandaardiseerd moeten worden. Aan Formula 1 laat de ontdekker van Max Verstappen weten blij te zijn met deze ontwikkelingen.

"Het ziet er inderdaad erg goed uit. Wat dat betreft was het ook wel duidelijk dat het zo niet langer door kan gaan. De regels zijn veel te ingewikkeld. De fans moeten de sport goed kunnen begrijpen en dat is gewoon niet mogelijk met het huidige motorreglement. Er moet gewoon meer naar de fans worden geluisterd." Met name Mercedes heeft flink wat kritiek geuit op het nieuwe motorreglement. Volgens Marko een logische reactie. De Duitse renstal domineerde de afgelopen vier seizoenen, wat voor een groot deel te danken was aan hun motor. "Natuurlijk begrijp ik het standpunt van Toto Wolff volledig. Als hij het voordeel van zijn goede motor verliest, dan verliest hij zijn voorsprong. Logisch dat hij daar tegen in opstand komt. Hoe dit gaat eindigen? Ik verwacht dat we technisch gezien simpele motoren gaan krijgen, minder kostbaar maar wel luidruchtiger. Uiteindelijk komen we er wel."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'