Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull gaat op bezoek bij Honda

Komend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Hoewel de Grand Prix geen 'thuisrace' is voor een coureur, is het wel een 'thuisrace' voor een motorfabrikant. Honda, de huidige motorleverancier van McLaren en de toekomstige leverancier van Toro Rosso, heeft haar thuisbasis in Japan. Hoog tijd voor een bezoekje van een hoge Red Bull-baas.

Na de succesvolle Grand Prix van Maleisië gaat dr. Helmut Marko van Red Bull Racing direct door naar Japan. Niet om het circuit te bezoeken, maar om de fabriek van motorfabrikant Honda eens onder de loep te nemen. Het bezoekje is een eerste stap in een nieuw huwelijk tussen het satellietteam van Red Bull Racing en Honda. Voor het eerst in de geschiedenis werken de twee teams samen en Marko ziet dan ook genoeg mogelijkheden. "Alles bij Honda wijst de goede kant op. De mentaliteit is goed, er wordt gewerkt op een technisch hoog niveau en er wordt genoeg geïnvesteerd" , oordeelt Marko dan ook tevreden.

Een anonieme bron van Honda voegt daar in het Oostenrijkse Salzburger Nachrichten aan toe dat de motorfabrikant serieus werk maakt van de samenwerking met Toro Rosso. "De investeringen in de Formule 1 worden volgend jaar met 50 procent verhoogd. Dat geld komt vrij nu Honda niet meer samenwerkt met McLaren" , aldus de anonieme 'Honda-bron'.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden