© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull gaat op bezoek bij Honda

03 okt. 2017 07:30 Rik Alkema 0 reacties
Komend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Hoewel de Grand Prix geen 'thuisrace' is voor een coureur, is het wel een 'thuisrace' voor een motorfabrikant. Honda, de huidige motorleverancier van McLaren en de toekomstige leverancier van Toro Rosso, heeft haar thuisbasis in Japan. Hoog tijd voor een bezoekje van een hoge Red Bull-baas.

Helmut Marko brengt bezoekje aan Honda-fabriek

Na de succesvolle Grand Prix van Maleisië gaat dr. Helmut Marko van Red Bull Racing direct door naar Japan. Niet om het circuit te bezoeken, maar om de fabriek van motorfabrikant Honda eens onder de loep te nemen.

Het bezoekje is een eerste stap in een nieuw huwelijk tussen het satellietteam van Red Bull Racing en Honda. Voor het eerst in de geschiedenis werken de twee teams samen en Marko ziet dan ook genoeg mogelijkheden.

"Alles bij Honda wijst de goede kant op. De mentaliteit is goed, er wordt gewerkt op een technisch hoog niveau en er wordt genoeg geïnvesteerd", oordeelt Marko dan ook tevreden.

Een anonieme bron van Honda voegt daar in het Oostenrijkse Salzburger Nachrichten aan toe dat de motorfabrikant serieus werk maakt van de samenwerking met Toro Rosso.

"De investeringen in de Formule 1 worden volgend jaar met 50 procent verhoogd. Dat geld komt vrij nu Honda niet meer samenwerkt met McLaren", aldus de anonieme 'Honda-bron'.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen