Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko heeft nog nachtmerries van crash tussen Verstappen en Ricciardo

Het seizoen 2017 was voor het team van Red Bull Racing één van uitersten. Tegenover de drie overwinningen stonden ook de in totaal dertien uitvalbeurten. Volgens teamadviseur Helmut Marko was dat nog niet eens het ergste van het afgelopen Formule 1 jaar.

Bij Red Bull Racing weten ze dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo altijd met veel respect naar elkaar toe hun gevechten leveren op de baan. Een mooi voorbeeld hiervan was hun gevecht tijdens de GP van Maleisië in 2016 waarbij de beide kemphanen bochten lang zij aan zij vochten voor de overwinning. Uiteindelijk was het Ricciardo die aan het langste eind trok en Verstappen het nakijken gaf. In het afgelopen jaar zagen we weinig gevechten tussen de beide teamgenoten maar kwam het tijdens de GP van Hongarije wel tot een crash tussen de beide heren.

Verstappen elimineerde eigenhandig zijn teamgenoot nadat hij zijn mindere start direct wilde goed maken en tegen Ricciardo aanreed in de tweede bocht tijdens de eerste ronde. Ricciardo werd vol door Verstappen op zijn sidepod geraakt waardoor de Australiër van de baan schoot en vervolgens zijn auto aan de kant moest zetten. Verstappen kon zijn race vervolgen en werd uiteindelijk nog vijfde maar bood direct na afloop zijn excuses aan zijn teamgenoot aan. Zijn ontdekker Helmut Marko die over het algemeen lyrisch is over de prestaties van zijn jonge pupil, krijgt van deze race nog weleens nachtmerries. In gesprek met Formule 1 zegt hij het volgende hierover. "Het was absoluut dom van Max, hij ruïneerde niet alleen zijn eigen race maar ook die van Daniel. Ik probeer het hele jaar al om de GP van Hongarije uit mijn gedachten te verbannen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'