© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko heeft nog nachtmerries van crash tussen Verstappen en Ricciardo

21 dec. 2017 10:19 Wanda Bisschop 0 reacties
Het seizoen 2017 was voor het team van Red Bull Racing één van uitersten. Tegenover de drie overwinningen stonden ook de in totaal dertien uitvalbeurten. Volgens teamadviseur Helmut Marko was dat nog niet eens het ergste van het afgelopen Formule 1 jaar.

Helmut Marko noemt GP van Hongarije slechtste race van het seizoen

Bij Red Bull Racing weten ze dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo altijd met veel respect naar elkaar toe hun gevechten leveren op de baan.

Een mooi voorbeeld hiervan was hun gevecht tijdens de GP van Maleisië in 2016 waarbij de beide kemphanen bochten lang zij aan zij vochten voor de overwinning. Uiteindelijk was het Ricciardo die aan het langste eind trok en Verstappen het nakijken gaf.

In het afgelopen jaar zagen we weinig gevechten tussen de beide teamgenoten maar kwam het tijdens de GP van Hongarije wel tot een crash tussen de beide heren.

Verstappen elimineerde eigenhandig zijn teamgenoot nadat hij zijn mindere start direct wilde goed maken en tegen Ricciardo aanreed in de tweede bocht tijdens de eerste ronde.

Ricciardo werd vol door Verstappen op zijn sidepod geraakt waardoor de Australiër van de baan schoot en vervolgens zijn auto aan de kant moest zetten. Verstappen kon zijn race vervolgen en werd uiteindelijk nog vijfde maar bood direct na afloop zijn excuses aan zijn teamgenoot aan.

Zijn ontdekker Helmut Marko die over het algemeen lyrisch is over de prestaties van zijn jonge pupil, krijgt van deze race nog weleens nachtmerries. In gesprek met Formule 1 zegt hij het volgende hierover.

"Het was absoluut dom van Max, hij ruïneerde niet alleen zijn eigen race maar ook die van Daniel. Ik probeer het hele jaar al om de GP van Hongarije uit mijn gedachten te verbannen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen