© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: "Het is geweldig als Robert Kubica terugkeert in F1'

17 aug. 2017 19:57 Wanda Bisschop 0 reacties
Enige tijd geleden dook ineens de naam van Robert Kubica weer op in de Formule 1. De Pool moest vanwege een blessure als gevolg van een crash zijn Formule 1 droom vroegtijdig opgeven. Onlangs testte Kubica meerdere malen voor het team van Renault. Een terugkeer is dan ook zeker mogelijk.

Helmut Marko ziet geen obstakels voor een terugkeer van Kubica in F1

Robert Kubica kreeg in eerste instantie een privétest van Renault aangeboden op het circuit van Valencia en Paul Ricard. Beiden testen doorstond Kubica prima waarna Renault inderdaad besloot om hem in te zetten tijdens de officiële F1 test in Hongarije.

Ook hier liet Kubica zien dat hij nog steeds een goede Formule 1 coureur is. Of hij werkelijk terugkeert in de koningsklasse van de autosport is nog even afwachten. Veel mensen in de paddock en ook de fans juichen een terugkeer van de sympathieke Pool toe.

Aan F1.com laat Red Bull teamadviseur Helmut Marko weten dat hij een terugkeer van Kubica wel ziet zitten. Sterker nog, 'wat staat een terugkeer van Robert in de weg?', aldus de Oostenrijk.

De ontdekker van Max Verstappen voegt hier vervolgens aan toe.

"Voor zijn ongeluk was Kubica één van de snelste rijders van dat moment. Daarnaast was hij erg succesvol in zijn tijd bij Renault. Als zij erin geloven dat ze dat opnieuw samen kunnen, dan staat niks hun meer in de weg. Ik denk dat het erg leuk is voor Robert als hij terug komt in de Formule 1."

Robert Kubica is inmiddels 32 jaar en bevindt zich dus op een leeftijd waarop een andere coureur langzaam maar zeker aan zijn pensioen gaat denken. Toch vindt Marko dat de leeftijd van Kubica een terugkeer niet in de weg staat.

"Wat dat leeftijddingetje betreft, ik denk dat Max Verstappen echt dé uitzondering is. Normaal kijk je naar de persoonlijkheid van de coureur. Sommigen, zoals Max, zijn als tiener al klaar voor het grote werk. Anderen hebben gewoon meer tijd nodig."

"Als Robert Kubica het nog steeds in zich heeft, waarom dan niet?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen