© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Helmut Marko is keihard voor zijn Red Bull-coureurs'

20 aug. 2018 13:30 Jan van der Burgt 1 reacties
Pierre Gasly is een trots lid van de Red Bull-familie. Hij zit er op zijn plek, maar weet dat er binnen de stal veel van de rijders wordt verwacht, met name door Helmut Marko.

Pierre Gasly maakt al een tijd deel uit van het Red Bull-gezelschap en in die rol heeft hij al veel te maken gehad met Red Bull-adviseur Helmut Marko. Die relatie liep niet altijd even soepel, niet in de laatste plaats omdat Marko veeleisend is naar zijn rijders toe.

Toen Marko aan het eind van 2016 stelde dat Gasly nog niet rijp was voor de Formule 1 (terwijl hij net de GP2-titel had gewonnen) was dat een grote teleurstelling voor de jonge Fransman. Hij werd in 2017 'geparkeerd' in de Japanse Super Formula, om later dat jaar voor Toro Rosso alsnog zijn debuut te maken in de Formule 1.

Sindsdien maakt Gasly indruk en kan hij op meer complimentjes van Marko rekenen: "Onze verstandhouding is nu een stuk beter, maar toen ik jonger was, verwachtte hij ontzettend veel van mij", zo vertelt Gasly in gesprek met Auto, Motor und Sport.

"Ik wilde me aan hem bewijzen, ik wilde laten zien dat ik een vechter ben en geen enkele uitdaging uit de weg ga. Helmut Marko is keihard voor zijn coureurs, maar dat moet je als Red Bull-rijder accepteren."

Gasly wil overigens niet alleen een beeld schetsen van een hele strenge man: "Wat veel mensen niet weten is dat Helmut een geweldig gevoel voor humor heeft. We kunnen dus ook ontzettend lachen samen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen