Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko lovend over 'nieuweling' Brendon Hartley

Liefst vijf jaar nadat hij voor het laatst in een single seater reed, is Brendon Hartley terug. Voor de eerste keer in zijn carrière mag de 28-jarige Nieuw-Zeelander plaatsnemen in een Formule 1-bolide tijdens een officieel Grand Prix-weekend. Dat ging op vrijdag heel aardig, tot grote tevredenheid van dr. Helmut Marko.

De Oostenrijker was na een dag tevreden over de prestaties van 'nieuwkomer' Brendon Hartley. Hartley reed in zijn eerste training netjes de veertiende tijd en stond na de tweede vrije training op de zeventiende plaats op 1,1 seconde van teamgenoot Daniil Kvyat. Dat was volgens Helmut Marko echter een vertekend beeld, aangezien Hartley enkel bezig is met de wedstrijdafstelling en nauwelijks snelle ronden heeft gereden. "Hij reed ongeveer dezelfde rondetijden als Daniil, als je het brandstofverschil meeneemt" , legt Marko na afloop van de tweede vrije training uit.

"Hij heeft het dan ook zeer goed gedaan met de zware wagen, we zijn erg tevreden" , oordeelde de Oostenrijker positief. Voor de rest van het seizoen is nog niet duidelijk wie het plaatsje naast Pierre Gasly gaat innemen. De Fransman is momenteel in Japan voor de laatste ronde van het Super Formula-kampioenschap, waardoor Hartley zijn plaats mag overnemen. "We doen geen uitspraken over de toekomst" , was Marko duidelijk. "Beslissingen omtrent de coureurs zullen pas genomen worden na deze Grand Prix" , besloot hij kort en krachtig.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin