© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko lovend over 'nieuweling' Brendon Hartley

21 okt. 2017 12:00 Rik Alkema 0 reacties
Liefst vijf jaar nadat hij voor het laatst in een single seater reed, is Brendon Hartley terug. Voor de eerste keer in zijn carrière mag de 28-jarige Nieuw-Zeelander plaatsnemen in een Formule 1-bolide tijdens een officieel Grand Prix-weekend. Dat ging op vrijdag heel aardig, tot grote tevredenheid van dr. Helmut Marko.

Brendon Hartley maakt indruk na eerste dag

De Oostenrijker was na een dag tevreden over de prestaties van 'nieuwkomer' Brendon Hartley. Hartley reed in zijn eerste training netjes de veertiende tijd en stond na de tweede vrije training op de zeventiende plaats op 1,1 seconde van teamgenoot Daniil Kvyat.

Dat was volgens Helmut Marko echter een vertekend beeld, aangezien Hartley enkel bezig is met de wedstrijdafstelling en nauwelijks snelle ronden heeft gereden.

"Hij reed ongeveer dezelfde rondetijden als Daniil, als je het brandstofverschil meeneemt", legt Marko na afloop van de tweede vrije training uit.

"Hij heeft het dan ook zeer goed gedaan met de zware wagen, we zijn erg tevreden", oordeelde de Oostenrijker positief.

Voor de rest van het seizoen is nog niet duidelijk wie het plaatsje naast Pierre Gasly gaat innemen. De Fransman is momenteel in Japan voor de laatste ronde van het Super Formula-kampioenschap, waardoor Hartley zijn plaats mag overnemen.

"We doen geen uitspraken over de toekomst", was Marko duidelijk. "Beslissingen omtrent de coureurs zullen pas genomen worden na deze Grand Prix", besloot hij kort en krachtig.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen