Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: 'Max Verstappen heeft vooral pech gehad dit seizoen'

Max Verstappen beleeft tot nu toe een ongelukkig seizoen. De Nederlander liep al veel punten mis, terwijl Red Bull dicht bij Ferrari en Mercedes zit. Red Bull-topman Helmut Marko verwijt Verstappen echter niet veel en noemt het vooral pech.

Dit seizoen leverde bijna elke Grand Prix 'verliespunten' op voor Max Verstappen. Alleen in Spanje pakte hij de volle buit door op het podium te eindigen, maar in de rest van de wedstrijden liep hij punten mis. Verstappen gaf zijn fouten in China en Monaco ruiterlijk toe, maar de rest van de 'verliespunten' wijt Red Bull-topman Helmut Marko voornamelijk aan pech. "Max heeft de laatste tijd gewoon wat pech gehad" , zegt Marko tegenover Motorsport.com . "Alleen de fouten in Monaco en China kan ik hem aanrekenen, de rest is het vermelden niet waard."

Vorig jaar kende Verstappen ook een moeizame start van het seizoen. Toen kwam het voornamelijk door de onbetrouwbare Renault-motor, maar dit seizoen zit Red Bull er wel goed bij. Helmut Marko denkt dan ook dat Verstappen zich zal oprichten dit seizoen. "Hij zit nu een beetje in een negatieve spiraal, maar dit is niets vergeleken met vorig jaar. Toen had hij een reeks van zes wedstrijden met motorproblemen en daar kwam hij ook sterker uit" , is Marko positief over de restant van het seizoen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi