© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: 'Ondanks problemen goed resultaat voor Red Bull'

25 jun. 2018 12:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Even leek er een dubbele podiumfinish in de lucht te hangen voor Red Bull op het circuit van Paul Ricard maar problemen met de voorvleugel zorgde ervoor dat Ricciardo net naast het podium greep. Toch is teamadviseur Helmut Marko tevreden met het behaalde resultaat in Frankrijk.

Marko opgelucht na behalen P2 en P4 in Frankrijk

Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo kwamen ongeschonden uit de malaise in de eerste bocht en pakten daardoor de nodige plekken. Verstappen reed vanaf dat moment op de tweede plek en Ricciardo sloot aan op P3. Helaas voor de Australiër kon hij zijn podiumplek niet vasthouden.

"Daniel kreeg al vroeg in de race een probleem met zijn voorvleugel. Die problemen werden tijdens de race steeds erger waardoor Raikkonen hem gemakkelijk kon inhalen. Als Daniel deze problemen niet had gehad, dan had hij zeker weten het podium gehaald," aldus Marko tegenover de Oostenrijkse televisiezender ORF.

Ook voor Verstappen verliep de race niet geheel zonder problemen. De Nederlander klaagde over de boordradio over bepaalde vibraties en Marko was dan ook opgelucht dat zijn pupil de tweede plek kon veiligstellen.

"Max kreeg vlak na zijn pitstop last van vibraties. We hebben hem toen instructies gegeven zodat hij zijn wagen zonder verdere problemen over de finish kon brengen omdat zulke vibraties ook gemakkelijk voor meer schade aan de auto kunnen zorgen."

"Het was geen vlekkeloze race voor ons maar met P2 en P4 ben ik zeer tevreden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen