Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Helmut Marko: 'Ondanks problemen goed resultaat voor Red Bull'

Even leek er een dubbele podiumfinish in de lucht te hangen voor Red Bull op het circuit van Paul Ricard maar problemen met de voorvleugel zorgde ervoor dat Ricciardo net naast het podium greep. Toch is teamadviseur Helmut Marko tevreden met het behaalde resultaat in Frankrijk.

Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo kwamen ongeschonden uit de malaise in de eerste bocht en pakten daardoor de nodige plekken. Verstappen reed vanaf dat moment op de tweede plek en Ricciardo sloot aan op P3. Helaas voor de Australiër kon hij zijn podiumplek niet vasthouden.

"Daniel kreeg al vroeg in de race een probleem met zijn voorvleugel. Die problemen werden tijdens de race steeds erger waardoor Raikkonen hem gemakkelijk kon inhalen. Als Daniel deze problemen niet had gehad, dan had hij zeker weten het podium gehaald," aldus Marko tegenover de Oostenrijkse televisiezender ORF.

Ook voor Verstappen verliep de race niet geheel zonder problemen. De Nederlander klaagde over de boordradio over bepaalde vibraties en Marko was dan ook opgelucht dat zijn pupil de tweede plek kon veiligstellen.

"Max kreeg vlak na zijn pitstop last van vibraties. We hebben hem toen instructies gegeven zodat hij zijn wagen zonder verdere problemen over de finish kon brengen omdat zulke vibraties ook gemakkelijk voor meer schade aan de auto kunnen zorgen."

"Het was geen vlekkeloze race voor ons maar met P2 en P4 ben ik zeer tevreden."

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto