Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: 'Red Bull gaat voor eerste startrij in Bahrein'

Tijdens de derde vrije training zaten de heren van Red Bull Racing er prima bij. Verstappen noteerde de tweede tijd terwijl teamgenoot Ricciardo beslag legde op de derde tijd.

Met de wetenschap dat Lewis Hamilton vijf plaatsen teruggezet wordt, lonkt voor de Oostenrijkse renstal een plek op de eerste startrij. Teamadviseur Helmut Marko windt er in gesprek met Channel 4 dan ook niet om heen en legt de lat voor zijn coureurs hoog. "We gaan voor de eerste startrij, in ieder geval met één auto!" Saillant detail is dat het Red Bull Racing nog nooit is gelukt om in het hybride tijdperk beslag te leggen op een top drie klassering tijdens de kwalificatie in Bahrein, laat staan dus de eerste startrij. Om 17.00 uur begint de kwalificatie voor de GP van Bahrein en ongeveer een uurtje later weten we of het Verstappen en/of Ricciardo is gelukt.

982610362947293184

Helmut Marko: "We’re planning the front-row, at least with one car." Interestingly neither Red Bull driver has started in the top-three in Bahrain yet and Red Bull haven't had a top-three start in the hybrid era here 🤔 #C4F1 🇧🇭 #BahrainGP pic.twitter.com/UHMclUdkY4 — Channel 4 F1® (@C4F1) 7 april 2018

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"