Helmut Marko: "Sebastian Vettel wordt wereldkampioen'

18 aug. 2017 08:30 Wanda Bisschop 1 reacties
Nog één raceloos weekend en dan beginnen we aan de tweede seizoenshelft van de Formule 1. Helmut Marko blikt samen met F1.com alvast vooruit op de titelstrijd tussen Vettel en Hamilton en ook Red Bull Racing komt natuurlijk aan bod.

Marko verwacht een nog sterkere Vettel in tweede seizoenshelft

De Oostenrijker Helmut Marko is al jarenlang de teamadviseur van Red Bull Racing. Hij heeft een oog voor talenten en was er dan ook als de kippen bij om de jonge Max Verstappen te contracteren. Mede dankzij hem werd Verstappen vorig jaar tussentijds gepromoveerd naar de hoofdmacht.

Dit jaar kan Verstappen helaas nog niet strijden voor de wereldtitel. Sterker nog, Red Bull Racing is inmiddels door Ferrari ingehaald en daardoor afgezakt naar het derde team op de grid. Een situatie waar Marko zich noodgedwongen bij neer heeft gelegd.

"De derde plek is natuurlijk niet goed genoeg voor Red Bull. Echter, als je kijkt naar onze situatie met de motor dan is dit het beste wat we op dit moment kunnen."

Marko werkte in het verleden ook al samen met Sebastian Vettel en was in die tijd getuige van de vier wereldtitels van de Duitser in dienst van Red Bull. Ook dit jaar strijdt Vettel opnieuw voor de titel en heeft hij een voorsprong van maar liefst 33 punten op Hamilton.

Volgens Marko is zijn voormalige pupil dan ook hard op weg om zijn vijfde wereldtitel binnen te halen.

"Ik geloof in Vettel omdat ik weet hoe sterk hij mentaal is. Daarbij komt dat Ferrari haar zaken goed voor elkaar heeft. Silverstone was wat dat betreft een uitzondering. Ferrari had duidelijk de betere auto in de eerste seizoenshelft. Alleen vanwege diverse omstandigheden hebben ze niet maximaal kunnen presteren."

Tenslotte geeft Marko nog een voorbeeld van hoe sterk Vettel mentaal gezien is.

"Toen Sebastian nog voor ons reed, stonden we voor de zomerperiode 60 punten achter en toch wonnen we de wereldtitel met hem. Sebastian gebruikt deze zomer om nog sterker terug te komen. Dat is zoals ik hem ken!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen