Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko twijfelde over ingrijpen in Baku

Red Bull-adviseur Helmut Marko twijfelde in Azerbeidzjan of hij moest ingrijpen om Max Verstappen en Daniel Ricciardo tot rust te manen.

In gesprek met het Oostenrijkse Motorprofis bekent Marko dat hij in Azerbeidzjan erover nadacht in te grijpen toen Max Verstappen en Daniel Ricciardo het elkaar op de baan moeilijk maakten. "Max en Daniel waren elkaar al een paar keer tegengekomen op de baan, waarop ik heb gevraagd of we niet toch moesten ingrijpen." Toen kwamen de pitstops en leek het gevecht ten einde, omdat Daniel Ricciardo als eerste naar binnen ging en in theorie direct de snellere rondetijden kon rijden. Maar het tegendeel bleek waar. Verstappen perste er een ongelooflijk snelle inlap uit en kwam na zijn eigen stop weer voor Daniel terug de baan op.

" Dat was wel typisch Max. Als hij kansen ziet, rijdt hij onmogelijke rondetijden. Even daarvoor klaagde hij nog over versleten banden, om even later snelste sectortijden te noteren." Na die pitstops leek Ricciardo de snellere, waardoor Red Bull na afloop de vraag kreeg waarom ze Verstappen niet toch hebben gevraagd hem voorbij te laten. "Omdat Ricciardo helemaal niet sneller was" , zo oordeelt Marko. "Ricciardo kwam alleen maar dichterbij omdat Verstappen vast kwam te zitten achter andere coureurs. Verstappen was in mijn ogen de snellere coureur op dat moment, maar door de immense slipstream van Ricciardo werd opeens alles anders."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"