© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko verwacht een spannende kwalificatie in Hongarije

29 jul. 2017 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing is met een groot pakket aan vernieuwingen afgereisd naar Hongarije. Op vrijdag liet Daniel Ricciardo al zien dat er dit weekend rekening gehouden moet worden met Red Bull. De Australiër sloot beide vrijdagsessies als snelste F1 coureur af.

Helmut Marko schat kansen van Red Bull hoog in dit weekend

Red Bull begon aan dit seizoen met een flinke achterstand op Mercedes en Ferrari. Inmiddels heeft de Oostenrijkse renstal iets van haar achterstand weggewerkt. Ook in Hongarije wil de werkgever van Verstappen en Ricciardo weer een belangrijke stap voorwaarts zetten.

Op vrijdag zat met name Daniel Ricciardo er erg goed bij en was hij in beide sessies de snelste. Zijn teamgenoot Verstappen was in de eerste training vierde maar had in de tweede sessie pech dat hij steeds zijn snelle rondje moest afbreken vanwege diverse crashes.

Teamadviseur Helmut Marko verwacht dan ook dat de strijd om pole in Hongarij ongekend spannend gaat worden.

Aan de Oostenrijkse televisiezender ORF geeft Marko alvast zijn visie op de kwalificatie.

"Ja, ik ben erg tevreden over de vrijdag. Daniel zat er goed bij en Max had helaas wat pech maar is natuurlijk wel in staat om de snelheid van Daniel te evenaren. Het was een goede eerste dag."

Marko kijkt dan ook enorm uit naar de kwalificatie voor de GP van Hongarije.

"De kwalificatie wordt ongelofelijk spannend. We waren sneller dan zowel Mercedes als Ferrari maar zij pakken in de kwalificatie vaak nog zo'n drie tot vier tienden."

Marko laat vervolgens nog weten dat hij erg benieuwd is of de hoge temperaturen in Hongarije nog een rol gaan spelen. Voor zondag wordt een graadje of 30 verwacht en dat heeft natuurlijk gevolgen voor de banden.

"Het weer kan zeker nog een rol gaan spelen. Vooral als het nog warmer wordt, is het afwachten hoe de banden zich gaan houden. Onze rijders gaan daar normaal altijd prima mee om, dus ik verwacht op dat vlak geen problemen voor ons."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen