Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Herbert durft het te zeggen: "Verstappen gaat beter worden dan Hamilton"

Tien overwinningen van de twaalf races, zeven overwinningen op rij en een voorsprong van 110 punten in het kampioenschap. Max Verstappen is bezig met zijn dominantste F1-seizoen tot nu toe.

De dominantie van Max Verstappen afgelopen seizoen doet ons bijna vergeten dat de Nederlander in 2021 alles op alles moest zetten om zijn eerste kampioenschap te winnen. De Red Bull-coureur wist in de laatste race in Abu Dhabi zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te verslaan en sindsdien haalt de Nederlander overwinning op overwinning binnen. Verstappen heeft al twee kampioenschappen op zijn naam geschreven en is hard op weg naar zijn derde. Het talent van Max wordt door verschillende voormalig F1-coureurs geadoreerd. Zo ook door Johnny Herbert, die van 1989 tot en met 2000 in de Formule 1 reed. In gesprek met King Casino Bonus praat Herbert over de prestaties van de Nederlander. Vol lof heeft hij tijdens de Grand Prix van Hongarije gekeken naar zijn race: "Max Verstappen is een talent dat je maar eens per generatie ziet. Er is altijd wel iemand beter dan de voorganger, buiten de technologische vooruitgang die er is."

De beste coureurs worden relatief gezien steeds beter

Herbert ziet vooral het verschil tussen Max nu en de Max van een paar jaar geleden. "Hij is zo gegroeid als coureur. Hij vliegt niet zomaar weg in de verte. Hij bekijkt de situatie en oordeelt dan wat hij moet doen. Dat is een verandering ten opzichte van de Max van vroeger. Daardoor zie ik ook niemand op hetzelfde niveau komen als Red Bull." Volgens de oud F1-coureur worden de rijders met de tijd beter. Hij durft zelfs te stellen dat de Nederlander op weg is om één van de beste coureurs aller tijden te worden. Verstappen gaat volgens hem namelijk beter worden dan Lewis. "Max zal beter worden dan Lewis Hamilton, Lewis was beter dan Michael Schumacher en Schumacher was weer beter dan Senna. Het evolueert gewoon." Dit is bijvoorbeeld ook terug te zien in de reactie van de Red Bull-coureur na een race. Zijn verwachtingen zijn veranderd. Dit ziet de voormalig coureur ook: "Een slechte dag voor Max was tweede worden. Nu is een slechte dag voor hem een eerste plek."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"