Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Herbert: "Perez wordt een doorn in het oog van Verstappen"

Sergio Perez aardt steeds beter bij Red Bull. Volgens Johnny Herbert zelfs zo goed, dat Verstappen het langzaam maar zeker lastig gaat krijgen van de Mexicaan.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In Groot-Brittannië geniet men met volle teugen van Sergio Perez, die het dit jaar bij Red Bull vooralsnog meer dan prima doet. Hij bekroonde zijn sterke optreden in 2022 afgelopen week met een overwinning in de straten van Monaco.

Johnny Herbert ziet de Mexicaan opleven. Dat is goed voor Perez en zijn team, oordeelt de Brit. "Perez weet zich op briljante wijze binnen het Red Bull-team te vestigen. Hij heeft het geweldig gedaan in Monaco en hij lijkt steeds volwassener te worden. Dat is heel mooi voor zichzelf, maar ook voor het team, aangezien het constructeurskampioenschap ook heel belangrijk is in deze sport. Hij wordt steeds sterker!"

Perez een 'doorn in het oog' van Verstappen

Volgens Herbert kan Perez aankomend weekend in Bakoe nogmaals onderstrepen hoe sterk hij momenteel is. Het is namelijk een van zijn meest succesvolle circuits. "We gaan nu racen in Azerbeidzjan, waar hij vorig jaar de race nog won. Al drie keer stond hij op het podium. Alleen Sebastian Vettel wist hem dat na te doen. Het lijkt er dus op dat we dit weekend racen op een circuit waar Perez zich heel comfortabel voelt. Daardoor kan hij opnieuw laten zien hoe snel hij is."

De voormalig F1-coureur, nu werkend als analist bij het Britse Sky Sports, is daarom benieuwd hoe de relatie tussen Max en Checo zich de komende weken en maanden zal ontwikkelen. "Hij begint dan ook langzaam maar zeker een beetje een doorn in het oog te worden van Verstappen. Het wordt heel interessant om te zien hoe die dynamiek zal gaan werken. We gaan dus een mooie periode tegemoet, want die twee Red Bull-coureurs zullen het weer tegen elkaar opnemen. Wie weet wie er boven wie eindigt?"

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt