Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
 • 1 HAM LAP 56
 • 2 VER + 0.745
 • 3 BOT + 37.383
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
 • 1 VER LAP 63
 • 2 HAM + 22.000
 • 3 NOR + 23.702
bhr
por
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
por
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
vr 10 dec - zo 12 dec
Quali za 11 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Portugal
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Sebastian Vettel

Herboren Vettel kan weer lachen na dramatisch Ferrari-seizoen

Zijn carrière leek als een nachtkaars uit te gaan, maar viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kreeg van Aston Martin nog een kans om zich te bewijzen. Nu hij echt helemaal op weg is bij het team, voelt hij zich kiplekker en hoopt hij te kunnen schitteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin
Aan het begin van het vorige seizoen werd duidelijk dat de samenwerking tussen Sebastian Vettel en Ferrari eind 2020 tot een einde zou komen. Vervolgens maakten de twee partijen een zeer slecht seizoen door en bekoelde de relatie enigszins. Naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam de Duitser uit bij Aston Martin, waar eigenaar Lawrence Stroll hem een nieuwe kans gunde.

Inmiddels is hij al ruim twee maanden werkzaam bij het Formule 1-team van de Britse autofabrikant, dat voorheen door het leven ging als Racing Point. Tijdens de lancering van de Aston Martin-bolide, de AMR21, sprak hij met onder meer RacingNews365. Duidelijk werd dat de vlam bij de viervoudig wereldkampioen nog altijd brandt.

"Ik sta te springen. De auto ziet er heel cool uit en hij is helemaal nieuw voor mij, met een nieuwe filosofie. Ik heb dan ook al veel tijd doorgebracht met de engineers om alle nieuwe technische aspecten en ook alle nieuwe procedures te leren kennen. Hopelijk kom ik snel op snelheid. Het is lastig om de wagen te vergelijken met andere wagens aan de hand van mijn meters in de simulator, maar ik heb al wel wat meters kunnen maken om er aan te wennen. Voor nu overheerst vooral het gevoel van enthousiasme."

Gevraagd of hij weer om titels kan gaan strijden in de toekomst, moet hij het antwoord nog schuldig blijven. Veel hangt natuurlijk af van zijn nieuwe bolide. "Elke wagen gedraagt zich weer anders. Je hebt natuurlijk wat voorkeuren qua stijl, maar als je gewoon blij met de wagen bent dan heb je hem snel onder controle en kan je de limiet opzoeken. De favoriet is dit jaar natuurlijk Mercedes, daar zijn wij realistisch in. Het is een nieuwe start voor ons, het team is groeiende. Het is prachtig om Aston Martin weer op de grid te zien. Tegelijkertijd verandert de Formule 1 ook, met het budgetplafond en de nieuwe regels, en iedereen is enthousiast om aan dit avontuur te beginnen. We snappen dat we niet meteen morgen al succes kunnen hebben."

Voor nu staat hij gewoon te springen om weer achter het stuur van een Formule 1-wagen te zitten. "Het wordt niet makkelijk en het zal veel werk vergen, maar ik wil weer in de auto zitten, mezelf en blij zijn. Als dat lukt, dan zullen de resultaten vanzelf komen, wat die ook mogen zijn. Het hangt ook af van de andere teams, de tijd zal het uitwijzen."

Vorig jaar ging het niet altijd even goed met Seb, daar windt hij geen doekjes om. Daarom is het mooi dat hij zich nu in een nieuwe omgeving weer op kan laden voor het nieuwe seizoen. "Het was geen geheim dat ik vorig jaar niet altijd even happy was. Ik kijk heel erg uit naar dit jaar, met deze geweldige groep mensen. Iedereen is heel enthousiast en goedgemutst. Achter de schermen zijn de mensen erg slim, erg getalenteerd."

Een knuffel, dat had Seb volgens zijn nieuwe teambaas nodig, maar voorlopig zit dat er niet in, zo weet Vettel als hij geconfronteerd wordt met die woorden. "Iedereen draagt mondkapjes, dus dat gaat nog wel even duren", grapt hij. "Maar goed, alle mensen zijn heel erg warm hier en hebben me goed verwelkomd. Tot nu toe is het gemakkelijk geweest om fatsoenlijk te integreren. Ik moet nog veel leren en de overstap is niet heel simpel, maar zo gaat dat nou eenmaal. Ik ga al lang mee, dus ik weet hoe het gaat. Ik ben gewoon blij om weer te gaan racen."

1 reactie

  x
  Interview Lammers: 'Een zeldzame fout? Hamilton maakt wel vaker fouten!'