Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Herlings wordt moe van Max Verstappen vergelijking

Jeffrey Herlings is een begrip in de motorcross. De Brabander heeft al diverse wereldtitels op zijn naam staan, maar wordt steeds vergeleken met Max Verstappen. Wat hem betreft een onterechte vergelijking.

Sinds Max Verstappen zijn eerste en enige GP won in Spanje 2016 is Nederland in de ban van Max. Alles en iedereen wordt met Verstappen vergeleken, ondanks dat de vergelijking soms totaal niet te maken is. Jeffrey Herlings wordt moe van de vergelijking met Verstappen. De motorcrosser wordt vaak 'de Max Verstappen' van de motorcross genoemd. Zijn eigen prestaties worden vaak onderschat en kunnen op weinig publiciteit rekenen. " Iedereen noemt me ineens de Max Verstappen van de motorcross, maar ik ben er wel klaar mee om dat steeds te horen. Max is een fantastische coureur, maar hij heeft pas een race gewonnen en geen titels behaald. Ik ben inmiddels al drie keer wereldkampioen." " Als ik nu tweede word in het MXGP-kampioenschap dan eindig ik hoger dan Max ooit is gefinisht in het WK in de F1," laat hij de NOS weten.

Herlings vindt het wel jammer dat er door de Max-hype geen of weinig aandacht is voor andere Nederlandse sporters in de racerij. " Het is lastig om te zeggen omdat de F1 een van de grootste sporten ter wereld is en je veel media-aandacht krijgt. Max kan bijvoorbeeld niet eens meer normaal over straat." " Ik vind wel dat mensen de prestaties en inzet van andere sporters en van mij onderschatten. Wat Max doet is natuurlijk geweldig, maar het is wel jammer dat andere sporten daar nu onder moeten lijden. Ik beoefen mijn sport op het allerhoogste niveau en krijg daar weinig aandacht voor. Het wordt al wel beter, maar het zal nooit zo groot als de F1 worden. Dan heb ik toch de verkeerde sport uitgekozen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"