© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Herlings wordt moe van Max Verstappen vergelijking

09 sep. 2017 09:30 Ruud Dimmers 1 reacties
Jeffrey Herlings is een begrip in de motorcross. De Brabander heeft al diverse wereldtitels op zijn naam staan, maar wordt steeds vergeleken met Max Verstappen. Wat hem betreft een onterechte vergelijking.

Herlings: 'Ik ben inmiddels als drie keer wereldkampioen geworden'

Sinds Max Verstappen zijn eerste en enige GP won in Spanje 2016 is Nederland in de ban van Max. Alles en iedereen wordt met Verstappen vergeleken, ondanks dat de vergelijking soms totaal niet te maken is. 

Jeffrey Herlings wordt moe van de vergelijking met Verstappen. De motorcrosser wordt vaak 'de Max Verstappen' van de motorcross genoemd. Zijn eigen prestaties worden vaak onderschat en kunnen op weinig publiciteit rekenen. 

"Iedereen noemt me ineens de Max Verstappen van de motorcross, maar ik ben er wel klaar mee om dat steeds te horen. Max is een fantastische coureur, maar hij heeft pas een race gewonnen en geen titels behaald. Ik ben inmiddels al drie keer wereldkampioen." 

"Als ik nu tweede word in het MXGP-kampioenschap dan eindig ik hoger dan Max ooit is gefinisht in het WK in de F1," laat hij de NOS weten.

Herlings vindt het wel jammer dat er door de Max-hype geen of weinig aandacht is voor andere Nederlandse sporters in de racerij. 

"Het is lastig om te zeggen omdat de F1 een van de grootste sporten ter wereld is en je veel media-aandacht krijgt. Max kan bijvoorbeeld niet eens meer normaal over straat." 

"Ik vind wel dat mensen de prestaties en inzet van andere sporters en van mij onderschatten. Wat Max doet is natuurlijk geweldig, maar het is wel jammer dat andere sporten daar nu onder moeten lijden. Ik beoefen mijn sport op het allerhoogste niveau en krijg daar weinig aandacht voor. Het wordt al wel beter, maar het zal nooit zo groot als de F1 worden. Dan heb ik toch de verkeerde sport uitgekozen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen