Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
AlphaTauri

Herta ontkent Red Bull Formule 1-deal: "Ik heb niks getekend"

Helmut Marko mag dan hebben aangegeven een overeenkomst te hebben bereikt met Colton Herta, de Amerikaan in kwestie zegt van niks te weten: "Ik heb niks getekend."

Herta
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft een oogje op Colton Herta en wil hem graag in de AlphaTauri zetten op het moment dat Pierre Gasly naar Alpine zou vertrekken. Sterker nog, volgens Helmut Marko is de deal al rond. Echter, omdat Herta niet genoeg licentiepunten heeft, moet de FIA expliciet toestemming verlenen aan Herta om überhaupt te kunnen debuteren in de koningsklasse.

Daar is veel om te doen en als het aan Herta ligt is dat ook niet de manier waarop hij graag wíl debuteren in de Formule 1. Op de vrijdag van het laatste IndyCar-raceweekend op Laguna Seca wordt hij daarover geciteerd door AP: "Ik weet niet of dat helemaal de manier is waarop ik dat zou willen", aldus Herta over een mogelijke vrijgeleide voor hem.

"Misschien moet je aan de andere kant ook wel gewoon de kans pakken als die zich aandient, maar als ik kon kiezen, zou ik liever zien dat het niet op deze manier gebeurt."

Herta weet van niks

Onlangs al gaf Herta aan verbaasd te zijn over de plotselinge interesse in zijn diensten vanuit de Formule 1. Dat er zelfs al een overeenkomst zou zijn bereikt, is al helemaal nieuw voor Herta: "Ik heb in ieder geval niks getekend."

Dit weekend wordt de laatste IndyCar-race verreden op het beroemde circuit Laguna Seca. Een handvol coureurs maakt nog kans op de titel, Herta is er daar niet één van. Hij bezet momenteel de achtste plaats, wat niet goed genoeg is om het resterende aantal superlicentiepunten te bemachtigen.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf