Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het bijzondere radiobericht van Hamilton na zijn tiende plaats in Saoedi-Arabië

Lewis Hamilton reageerde op een bijzondere manier toen hij in Saoedi-Arabië over de streep reed na vijftig ronden en hoorde wat zijn eindpositie was.

Het was op zijn zachtst gezegd een dramatisch Formule 1-weekend voor Lewis Hamilton. Hij kwalificeerde zich in Saoedi-Arabië op dramatische wijze als zestiende, terwijl er twee auto's uitvielen / crashten. In de race wist hij de schade nog enigszins te beperken, maar de tiende plek, in een race met veertien geklasseerde coureurs, was niet om over naar huis te schrijven.

Krijg ik hier wel punten voor?

Toen Hamilton als tiende over de lijn kwam, was hij overduidelijk bedroefd. Dat hij even moet wennen aan zijn nieuwe situatie in de Formule 1, met een niet competitieve Mercedes-bolide onder zijn kont, werd ook meteen duidelijk. Engineer Pete 'Bono' Bonnington bracht het slechte nieuws toen de Brit over de lijn reed: "Dat is de tiende plek, vrees ik", vertelde hij Hamilton. Lewis had geen idee wat dat betekende. "Krijg je überhaupt punten voor die positie?", vroeg hij zich af. "Eeeeh, ja, je krijgt hier een punt voor", was de verbaasde reactie van zijn engineer. De laatste keer dat Hamilton zo laag finishte omdat hij de punten niet had was bijna een decennium geleden tijdens de Koreaanse Grand Prix in 2012. Het zal even wennen zijn als dit vaker gebeurt.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'