Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Het drukke race-programma van Honda in 2019

In 2019 zijn alle ogen van de Formule 1-wereld gericht op Honda. Gaan de Japanners eindelijk winnen in de Formule 1? Mocht dat overigens niet lukken, dan lukt het vast in één van de vele andere internationale auto- en motorsportklassen.

Op het wereldwijde auto- en motorsporttoneel is Honda een veel geziene gast. Natuurlijk staat het Formule 1-programma volop in de aandacht, maar er zijn maar weinig raceklassen die de Japanners schuwen.

In 2019 zal Honda ook weer sterk vertegenwoordigd zijn in de MotoGP. Wat heet! Ze zijn de regerend wereldkampioen. Superster Marc Marquez is namens Repsol Honda de grote favoriet voor de titel, met Jorge Lorenzo aan zijn zijde als nieuwe teamgenoot.

Natuurlijk treedt Honda in 2019 ook weer aan in het WSBK, het wereldkampioenschap voor superbikes en in de lagere klassen op weg naar de MotoGP zijn eveneens enkele fietsen met Honda-badges te vinden. Naast het circuitracen tackelt Honda ook in 2019 weer de concurrentie in het ruwe zand van de motorcross-banen.

Terug naar vier wielen. Honda levert motoren aan zowel Red Bull als Honda in de Formule 1, maar aan de andere kant van de grote plas kent met Honda bovendien als de motorleverancier van diverse IndyCar-teams. Binnen de landsgrenzen van de VS spreekt Honda onder de naam Acura een aardig woordje mee in het IMSA-kampioenschap met een bruut prototype en natuurlijk de NSX in de GT-klasse.

De basis van die NSX is ook de basis van de wagen waarmee onder andere Jenson Button weer meestrijdt in het Japanse Super GT-kampioenschap. Dat kampioenschap deelt de weekenden met de Super Formula, waarin Honda het in een Japans onderonsje als motorleverancier opneemt tegen Toyota.

Het meer Europees georiënteerde WTCR-kampioenschap, zeg maar het wereldkampioenschap voor toerwagens brengt diverse Civics op de grid, waarvan er mogelijk één voor onze eigen Tom Coronel is gereserveerd, net zoals afgelopen seizoen.

Bovenstaande is nog maar het topje van de ijsberg. In diverse landelijke raceklassen doet Honda ook naar hartelust mee. Eén en ander toont dus wel aan dat Honda meer ijzers in het vuur heeft dan enkel dat Formule 1-project.

Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”