Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Achterstand Ferrari op Red Bull in tweeën gehakt: "En de volgende updates komen eraan"

Momenteel lijkt er niets of niemand in staat te zijn om Max Verstappen en ook Sergio Perez het leven zuur te maken tijdens een Formule 1 Grand Prix. Zo gaat het seizoen 2024 gewoon weer verder waar we vorig jaar waren gebleven. Toch gebeurt er achter Red Bull van alles bij de concurrentie. Wie heeft na twee races de beste papieren om Red Bull dit jaar bij te halen? We maken een rondje langs de velden bij de andere topteams. In Italië is er nog een sprankeltje hoop op succes.

Leclerc Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met 49 punten uit de eerste twee races van het Formule 1-jaar 2024 staat Ferrari comfortabel op de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Red Bull lijkt al gevlogen, maar het gat naar nummer drie McLaren is al meer dan 20 punten. En de voorsprong van Red Bull in de racepace op de Scuderia, die lijkt wat kleiner te zijn geworden. Althans, dat zegt de teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur.

"In de race van vorig jaar in Djedda waren we in de race min of meer 1,1 seconde langzamer dan Red Bull, maar nu zagen we in de race dat als we in de schone lucht reden, we ongeveer vier of vijf tienden achter de pace van Red Bull zaten. En dat we in de laatste ronde ook nog de snelste raceronde konden rijden is ook een goed signaal, ook omdat Hamilton en Norris toen op de zachte banden reden. Dat laat zien dat we een stap voorwaarts hebben gezet in bandenmanagement en qua consistentie", zo legt Vasseur uit tegenover diverse media, waaronder RacingNews365.

"Maar het is duidelijk dat Red Bull nog steeds voor ons ligt. In de kwalificatie zijn ze nog twee of drie tienden sneller en in de race dus iets meer, maar het is moeilijk om in te schatten wanneer ze maximaal aan het pushen zijn. Het gevoel wordt steeds positiever en als je dan een volgende stap zet, dan kan je Red Bull onder druk zetten. Toen we er een seconde achter ze zaten was het kansloos, maar met een goede start kunnen we op dit moment met Red Bull vechten. Ik denk dat het in Djedda vrij makkelijk voor ze was om in te halen, maar op bepaalde circuits hebben wij de kans", vertelt de Ferrari-teambaas verder.

'Goede basis voor ontwikkeling'

Komen er al snel verbeteringen aan de Ferrari? "We hebben upgrades in de pijplijn zitten, maar ik ben er zeker van dat we niet de enige zijn. Met deze auto en deze regels zijn we op het punt beland dat je een soort convergentie gaat zien in de prestaties en de snelheid van de ontwikkelingen. En dat betekent dat het belangrijk is voor ons om vanaf het begin competitief te zijn en goede punten te scoren. Waar we nu na twee races al meer dan 45 punten hebben, waren dat er vorig jaar na drie races pas 25."

De teambaas vertelt verder: "De auto van vandaag is makkelijker te besturen dan die van een jaar geleden. En dat is een goede basis voor de ontwikkeling, want de auto is veel makkelijker te lezen voor de coureurs en het is makkelijker om te begrijpen waar we moeten verbeteren. En dat is dus een stap vooruit", zo legt Vasseur uit.

Heeft de Franse teambaas nog zorgen over de dominantie van Red Bull? "Als wij in staat zijn om dezelfde ontwikkeling door te zetten als die we vorig jaar hadden, dat is dat zeer bemoedigend. Ik focus me op mijn team en het feit dat de auto moet ontwikkelen. En zelfs als we voor Red Bull zouden staan, houden we dezelfde benadering aan om het beter te doen. Maar het is duidelijk dat ze nog steeds een voordeel op ons hebben en dat we door moeten gaan met het ontwikkelen van de auto. Vorige week in Bahrein was al een goed teken en nu hebben we een duidelijke stap naar voren gezet. Dat is heel bemoedigend voor iedereen en het is de beste manier om iedereen volledig gemotiveerd te krijgen", zo sluit Vasseur af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'