Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het Formule 1-dreamteam van 2019

Mercedes werd afgelopen seizoen overtuigend de kampioen bij zowel de coureurs als de constructeurs. Dat betekent echter niet dat het Duitse team uitblonk op alle vlakken of dat het team over de allerbeste coureurs beschikte. Daarvoor moet verder worden gekeken dan alleen naar Mercedes. En dat doen we. RacingNews365 stelt hét dreamteam van 2019.

Coureur 1: Lewis Hamilton

Hij is een zesvoudig wereldkampioen Formule 1. In de laatste zes seizoen greep hij vijf keer het goud. Natúúrlijk neemt Lewis Hamilton plaats in het dreamteam. Met zijn constante presteren is hij sowieso een toegevoegde waarde voor elk team en zijn snelheid blijft onomstreden.

Coureur 2: Max Verstappen

Nee, we bedoelen Max Verstappen niet weg te zetten als tweede rijder. Integendeel, laat Verstappen en Hamilton het elkaar in ons dreamteam maar moeilijk maken. De kans dat ze elkaar naar nog grotere hoogten stuwen is immers óók aanwezig. Verstappen is de ster van de toekomst, de ster die nu bij vlagen al helderder fonkelt dan Hamilton.

Chassis: Mercedes

De Mercedes is hoe je het ook wendt of keert de meest allround bolide van het veld. Waar je bij Red Bull en Ferrari altijd wel een paar twijfelachtige circuits aan kunt wijzen, doe je er verstandig aan Mercedes altijd tot de favorieten te scharen. Dat heeft te maken met het chassis dat op elk circuit uit de voeten kan.

Motor: Ferrari

De Ferrari-motor is gezien de prestaties in 2019 de logische keuze voor ons dreamteam. Eén voorwaarde, de motor moet wel legaal zijn. Ferrari is officieel echter nergens van beschuldigd, dus we durven de gok wel aan. Wat Ferrari tekortkwam met het chasiss maakte het ruimschoots goed met de motor, met enkele overwinningen op onder andere de hogesnelheidscircuits van Spa en Monza tot gevolg.

Teambaas: Toto Wolff

Het oogt soms misschien wat koddig als Toto Wolff vanuit pure frustratie op zijn desk slaat, maar het kan niet anders of Toto Wolff doet heel veel dingen goed bij Mercedes. Naar buiten toe is hij een joviale en toegankelijke man, maar er is geen twijfel over mogelijk dat hij weet wat een team nodig heeft om te winnen en vervolgens te blijven winnen.

Pitcrew: Red Bull

In een wereld waarin honderdsten van seconden het verschil kunnen maken, is een bliksemsnelle pitstop een groot goed. Red Bull weet dat als geen ander en heeft dan ook een pitcrew die zó goed op elkaar is ingespeeld, dat ze afgelopen seizoen meermaals het wereldrecord verbroken hebben. Als coureur is dat toch weer een zorg minder om te hebben.

Sponsor: Rich Energy

Een heerlijk verkoelend drankje, waar je ook nog eens beter van gaat presteren. Dat is althans wat de makers van het goedje je doen willen geloven. Rich Energy was natuurlijk bepaald niet de meest trouwe sponsor op de grid, maar als je je team in de spotlight wilt zetten, is Rich Energy the way to go . Vraag dat maar aan Haas F1.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje