Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het geheim van de spiegels van Ferrari

De spiegels van Ferrari zijn al sinds de Grand Prix van Australië gesprek van de dag. Waarom zijn de spiegels van de rode bolides zoals ze nu zijn? Ze hebben namelijk een gat in de spiegel.

Ferrari heeft buiten de traditionele kaders bij het ontwerpen van de auto en de spiegels in het bijzonder. Concurrenten Mercedes en Red Bull hebben namelijk een zo rond mogelijke spiegel. Dit is om de wind om de spiegel heen te geleiden, en zo de luchtweerstand te beperken. Ferrari heeft echter gekozen voor een spiegel met een gat erin: de lucht kan daarom door de spiegels. Dat moet zorgen voor het ontstaan van twee luchtstromen. Dit zorgt voor een belangrijk element: meer downforce.

Het plaatje hierboven laat zien hoe de spiegels van Ferrari werken. De Ferrari SF71-H van dit seizoen, laat een duidelijk hogere druk dan de SF70-H uit 2017 of de RB14 van Red Bull zien (zie het tweede spoor). Ferrari probeert om het totale oppervlakte waarop de lucht verstoord wordt door de spiegels zo klein mogelijk te houden. De openingen in de spiegels zorgen ervoor dat de lucht door de spiegel heen kan. Hierdoor ontstaat meer downforce aan de achterkant van de auto. Het is nu afwachten of concurrenten Mercedes en Red Bull dit ontwerp gaan kopiëren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"