Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Het geloof is weer helemaal terug bij Hamilton: 'Het kan dit jaar'

Lewis Hamilton kende een lastig begin van het seizoen, maar de laatste weken lijken hij en zijn team in de lift te zitten. De Brit gelooft in een overwinning, dit jaar nog.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De Mercedes W13 lag in het begin van het Formule 1-seizoen mijlenver achter op de bolides van de concurrenten. Red Bull en Ferrari zijn tot op heden te sterk voor Lewis Hamilton en George Russell, maar het team heeft het gat inmiddels aanzienlijk teruggebracht.

In Barcelona en in Silverstone zagen we de eerste glimpen van een competitieve Mercedes-bolide en ook in Oostenrijk zat Mercedes er in de kwalificatie goed bij, totdat de coureurs beiden crashten.

Hamilton merkt dat het steeds beter en beter gaat, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "In Silverstone hadden we een heel goed weekend. Het is heel positief voor ons team om steeds wat meer consistentie terug te zien, zeker aan mijn kant. We boeken vooruitgang."

Want een lange tijd dacht de zevenvoudig kampioen niet dat de W13 een race zou kunnen winnen. "Lang geleden, aan het begin van het jaar, was ik er niet zeker van dat we zouden kunnen winnen met deze auto. Zo denken we natuurlijk niet graag, maar ik had wel het gevoel van 'jeetje, het is nog een lange weg te gaan om iedereen weer bij te halen, wetende dat de rest ook progressie zal boeken'."

Hamilton gelooft er heilig in

Alhoewel Hamilton dit jaar vooralsnog niet verder kwam dan derde plaatsen, eigenlijk louter in races waar een of meerdere coureurs van Red Bull en Ferrari werden getroffen door problemen, gaat hij vol goede moed richting de tweede helft van het seizoen.

"Het is enorm bemoedigend om te zien. Een lange periode voerden we veranderingen door, maar deden deze veranderingen niet wat we dachten dat ze zouden doen en werd de auto dus niet beter."

De laatste weken zorgen voor positiviteit bij de Brit. "In Barcelona zetten we een goede stap, maar daarna volgden weer enkele zware races. De laatste races zijn nu weer heel sterk, dus dat moedigt ons aan en vertelt ons dat we de goede kant op gaan. Er zit echt potentie in deze auto."

Die overwinning, die gaat er dan ook komen, zo weet Hamilton zeker. "Met wat dieper graven en meer hard werk kunnen we hopelijk betere kansen creëren op het winnen van een race. Ik geloof er echt in dat we dit jaar een race kunnen winnen."

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

18 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen