Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Het geniepige idee waarmee Mercedes de titel van Verstappen af had kunnen pakken

Bernie Ecclestone denkt dat Lewis Hamilton toch nog de titel had kunnen pakken, ondanks de safety car, als Mercedes dit trucje had toegepast.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Max Verstappen veroverde in Abu Dhabi op ondenkbare wijze de Formule 1-wereldtitel. In de allerlaatste ronde ging hij aan Lewis Hamilton voorbij, nadat de Nederlander door een last minute safety car toch nog verse banden had kunnen halen en het enorme gat tussen hem en de Mercedes-coureur als sneeuw voor de zon was verdwenen.

Bernie Ecclestone, voormalig Formule 1-baas, geeft in gesprek met het Zwitserse Blick zijn mening over de controversiële wijze waarop het seizoen ten einde kwam. "Er ging heel veel mis", oordeelt de 91-jarige Brit. "Wedstrijdleider Michael Masi had zichzelf wat problemen kunnen besparen door gewoon met de rode vlag te zwaaien. Dan hadden we nog drie ronden lang een superfinale gezien tussen Lewis en Max."

Mercedes had een trucje kunnen uithalen

Ecclestone wil er verder niet te veel meer bij stil staan, want er kan niets meer aan de uitslag worden veranderd. "Het is scheef gelopen, maar we kunnen er niets meer aan veranderen", oordeelt de Brit, die niet denkt dat Hamilton nog terug zal keren in de Formule 1.

Dat volgens hem aanstaande vertrek van Hamilton had voorkomen kunnen worden. Of die achtste titel had in ieder geval binnen kunnen zijn, mits Mercedes een trucje had toegepast. Althans, dat denkt Ecclestone, die iets geniepigs heeft bedacht.

Red Bull haalde bijvoorbeeld Sergio Perez drie ronden voor het einde naar binnen, omdat ze wilden voorkomen dat de Mexicaan problemen kreeg die voor een nieuwe (virtuele) safety car zouden kunnen zorgen. Volgens Ecclestone had Mercedes het tegenovergestelde moeten doen met Valtteri Bottas, namelijk de Fin met een probleem tot stilstand laten komen op de baan.

"Daar heb ik aan gedacht. Dat zou heel slim zijn geweest. Er zijn wat ideale plekken waar Bottas zijn auto tot stilstand had kunnen laten komen, zodat de safety car op de baan had moeten blijven. Velen waren dan boos geweest, maar dan hadden we in ieder geval niet meer hoeven denken aan de manier waarop het nu wel is afgelopen", aldus de gewiekste Brit.

Quiz

Abu Dhabi Start 2021

De grote Formule 1-kerstquiz van 2021

Het Formule 1-seizoen van 2021 is er eentje om nooit te vergeten. Wat weet jij nog van het jaar waarin Max Verstappen wereldkampioen werd? Doe de quiz!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi